Acer onthult geüpdatete Acer Aspire R14

0

Vorige week onthulden Microsoft, HP en Dell hun nieuwste Windows-tablets en convertibles. Wie dacht dat daarmee de kous af was, heeft het goed mis. Acer onthulde gisteren een nieuwe Windows-convertible: de Acer Aspire R14, een update van een ouder model. Zo beschikt de nieuwe uitvoering onder meer over een zesde generatie Intel Core processor (Skylake).

Specificaties Acer Aspire R14

De Acer Aspire R14 heeft, zoals de naam al zegt, een 14 inch scherm en een nieuwe, dunnere scharnier waarmee het scherm 360 graden om te klappen is. Zo is de convertible in vier verschillende standen te gebruiken: Laptop mode, Display mode, Tent mode en Tablet mode. Het scherm is verder uitgerust met BluelightShield technologie. Dit zorgt er naar eigen zeggen voor dat de ogen minder vermoeid raken van langdurig naar het scherm kijken doordat er minder blauw licht wordt uitgestoten. Je hebt daarbij de keuze uit vier verschillende opties.

Acer heeft ook aan de audio gedacht en de Aspire R14 voorzien van TrueHarmony Plus technologie. De convertible is tevens uitgerust met twee digitale microfoons met Acer Purified.Voice en Digital Signal Processing (DSP). Met deze software filteren de microfoons achtergrondruis en worden jouw stemcommando’s beter opgevangen om Cortana te gebruiken.

Acer Aspire R14

Onder de motorkap vinden we een spiksplinternieuwe zesde generatie Intel Core-processor, beter bekend onder de naam Skylake. Hoe snel en krachtig deze processor is laat Acer in het midden. Verder vinden we tot 8GB werkgeheugen en een onbekende hoeveelheid flashgeheugen (SSD). Deze laatste varieert volgens Acer per regio.

Draadloos internetten verloopt met de Acer Aspire R14 tot wel drie keer sneller in vergelijking met WiFi 802.11ac dankzij MU-MIMO technologie. De convertible is 18 millimeter dik (inclusief toetsenbord), weegt 1,9 kilo en draait op Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire R14 is vanaf eind oktober verkrijgbaar in Europa vanaf 799 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer