HP onthult nieuwe Spectre x2

0

Na Microsoft was het woensdag de beurt aan HP om zijn nieuwste tablets en convertibles te onthullen. Het Amerikaanse technologiebedrijf kwam met verschillende nieuwe modellen op de proppen, waaronder de Spectre x2.

Specificaties HP Spectre x2

De Spectre x2 is een convertible, wat inhoudt dat de tablet ook als laptop is te gebruiken. Het heeft een 12 inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 x 1280 pixels. Aan de achterzijde van het scherm vinden we een ingebouwde standaard die veel wegheeft van de kickstand van Microsoft. Hiermee is het mogelijk om het scherm in en een kijk- en werkhoek van maximaal 150 graden te plaatsen. In tegenstelling tot de kickstand van de Surface 3 ben je hierbij niet gebonden aan voorafbepaalde hoeken, maar heb je de volledige vrijheid om het scherm naar je eigen smaak te kantelen. Ideaal voor typen, tekenen en video’s bekijken.

Onder de motorkap vinden we een zesde generatie Intel Core m processor. Deze behoort tot de nieuwe Skylake line-up van Microsoft. Je hebt straks de keuze uit de m3, m5 en m7. Het werkgeheugen bedraagt 4GB of 8GB, afhankelijk van welke uitvoering je kiest. De opslagcapaciteit is 128GB, 256GB of 512GB.

HP Spectre x2

De Spectre x2 heeft maar liefst drie camera’s: een 5 megapixelcamera voor Skype-gesprekken, een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een R200 camera met Intel RealSense technologie. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om te in loggen op deze convertible. De Spectre x2 heeft twee speakers van Bang & Olufsen. De tablet heeft een SD-kaartlezer en twee USB-C aansluitingen. Geen accessoires met USB-C? Geen nood: je krijgt van HP een USB-C naar USB-A adapter waarmee je je oude hulpstukken kunt blijven gebruiken. 4G/LTE connectiviteit is optioneel.

Tevens krijg je bij je aankoop een volwaardig qwerty-yoetsenbord met magnetische aansluiting. Daarnaast kun je nog een Active Pen kopen. De convertible draait op Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Spectre x2 ligt vanaf november in de winkels. Het instapmodel begint bij 999 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer