Android 6.0 (Marshmallow) bevat Flappy Bird easter egg

0

Net als in de voorgaande versies bevat ook Android 6.0 (Marshmallow) een easter egg. Om de easter egg te activeren ga je naar ‘Instellingen > Over telefoon/tablet’ en druk je enkele malen op de Android-versie.

Sinds de verschijning van Android 2.3 (Gingerbread) verstopt Google iedere keer een easter egg in zijn besturingssysteem. Feitelijk is een easter egg niet meer dan een geintje in de vorm van een afbeelding, tekening of spelletje dat eigenlijk niet thuishoort in het OS. Inmiddels zijn deze ‘grappen en grollen’ gemeengoed geworden van de Android-cultuur en kijken fans reikhalzend uit naar de volgende easter egg.

Bij de lancering van de previewversies van Android 6.0 (Marshmallow) zagen we eerder een aantal karakters die een mannetje moesten voorstellen die zijn schouders ophaalde. Normaal gesproken verschijnt de naam van het besturingssysteem in beeld als je in het instellingenmenu vaak genoeg op de Android-versie drukt. Omdat Google de naam van de nieuwe Android-versie nog niet wilde prijsgeven op dat moment, verscheen als geintje het schouderophalende mannetje in beeld.

Maar dat was niet de officiële easter egg. Zoals gewoonlijk ga je naar ‘Instellingen > Over telefoon/tablet’ en druk je snel achter elkaar enkele malen op de Android-versie. Dan verschijnt het Android M-logo in beeld. Als je daar vervolgens enkele keren op drukt wordt de easter egg opgestart.

Wat je dan ziet is hetzelfde spelletje dat je ook in Android Lollipop kon spelen: een kloon van het toentertijd immens populaire Flappy Bird. De vogel uit Flappy Bird maakt plaats  voor het groene Android-mannetje en de groene buizen voor stokken met aan het einde een marshmallow. Het is aan jou om op het juiste moment op het scherm te tikken om het Android-mannetje langs de spekjes te leiden. Het doel daarbij is om een zo hoog mogelijke score te behalen.

Is deze easter egg dan exact hetzelfde als bij Android Lollipop? Dat niet: ditmaal heeft Google een locale multiplayer toegevoegd aan de game.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer