‘Reclamevrije YouTube verschijnt op 22 oktober’

0

Wie regelmatig video’s bekijkt op YouTube is gegarandeerd bekend met de vele commercials die vooraf of tijdens de filmpjes worden afgespeeld. Ben je deze reclame helemaal beu? Dan hebben we goed nieuws voor je. YouTube staat op het punt om een abonnementsdienst te lanceren waarmee je reclamevrij naar filmpjes kunt kijken en luisteren.

Dat zeggen anonieme bronnen uit de industrie tegenover Re/code.

Dat YouTube, dat in 2005 werd overgenomen door Google, aan een dergelijk plan werkt is niks nieuws onder de zon. Geruchten over dergelijke plannen circuleren al meer dan een jaar op internet. Vorig jaar november maakte YouTube bekend dat het plannen heeft om onder de naam YouTube Key Music een abonnement te lanceren waar je tegen betaling onbeperkt en reclamevrij muziekvideo’s kunt bekijken.

Echter, het videoplatform noemde echter nooit een tijdpad voor de lancering van deze abonnementen. Volgens anonieme bronnen die bekend zijn met de plannen van YouTube is de lancering van reclamevrije abonnementen dichterbij dan we denken. Volgens hen kunnen we deze op 22 oktober tegemoet zien.

Eén dienst

Je krijgt misschien de indruk dat YouTube volgende maand verschillende abonnementen gaat lanceren, maar daar is niets van waar. De bronnen stellen dat YouTube één dienst wil lanceren. Daarmee kun je onbeperkt van je favoriete muziekvideo’s genieten en reclamevrij naar andere YouTube-filmpjes kijken.

De prijs die je voor reclamevrij kijken betaalt: naar verluidt tien dollar per maand.

E-mail

In een e-mail die YouTube aan zijn Partners heeft geschreven –Partners zijn videomakers die reclame-inkomsten opstrijken voor hun video’s op YouTube– stelt het videoplatform dat een overgrote meerderheid van de ondervraagden stelt dat ze om een dergelijke dienst vragen. Deze groep vertegenwoordigt naar eigen zeggen 95% van de kijktijd op YouTube.

In de e-mail vraagt YouTube zijn Partners om vóór 22 oktober met de nieuwe algemene voorwaarden –en dus het nieuwe abonnement– in te stemmen. Zo niet, dan dreigt YouTube de geldkraan dicht te draaien:

“If you haven’t signed by that date, your videos will no longer be available for public display or monetization in the United States. That outcome would be a loss for YouTube, a loss for the thriving presence you’ve built on the platform, and above all, a loss for your fans.”

Wat vinden jullie van een betaalde abonnementsdienst om reclamevrij naar YouTube-video’s te kijken?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer