Nexus 7 (2013) krijgt binnenkort Android 6.0 (Marshmallow)

0

Heb jij thuis een Nexus 7 (2013) liggen en wil je ook de nieuwste versie van Googles besturingssysteem Android op deze tablet draaien? Dan heeft TabletGuide goed nieuws voor je. De Nexus 7 (2013) kan op korte termijn een Over-The-Air (OTA) update tegemoet zien naar Android 6.0 (Marshmallow).

Dat meldt althans Artem Russakovskii, redacteur bij het gerenommeerde Android Police, op zijn Google+-profiel. Details over het wanneer heeft hij niet, maar hoogstwaarschijnlijk kunnen we de update binnen nu en enkele weken al verwachten.

Op dinsdag 29 september houdt Google een evenement waar het bedrijf volgens het geruchtencircuit twee nieuwe Nexus-smartphones gaat onthullen: de Nexus 5X en Nexus 6P. Tevens kunnen we die datum waarschijnlijk de officiële release van Android 6.0 (Marshmallow) verwachten. De twee zojuist genoemde toestellen worden standaard uitgerust met het nieuwe besturingssysteem van Google. Welke andere tablets en smartphones een upgrade naar Android 6.0 krijgen is nog niet bekend.

Wie hoopt dat Google deze week een nieuwe Nexus-tablet presenteert, komt bedrogen uit. Volgens de laatste geruchten hoeven we dit jaar niet naar een nieuwe Nexus-tablet uit te kijken.

Nexus 10

Heb je een Nexus 7 (2012) of Nexus 10? Dan vis je achter het net: volgens Russakovskii hoeven deze tablets niet op een upgrade naar Android 6.0 (Marshmallow) te rekenen.

Android 6.0 (Marshmallow)

Na maanden van speculeren onthulde Google eind mei dan eindelijk Android 6.0 (Marshmallow), toen nog bekend onder de naam Android M. Ontwikkelaars (en later ook het grote publiek) met een Nexus 5, 6 en 9 kregen al eerder tot enkele testversies van het besturingssysteem. Zodoende is er al veel bekend over de nieuwe functies van het besturingssysteem.

In het artikel ‘Google onthult Android M. Dit is wat je moet weten’ geven we een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten die Android Marshmallow met zich meebrengt. In een aantal losse artikelen hebben we enkele nieuwe toevoegingen uit de doeken gedaan.

Google pakt prioriteitsmodus aan in Android M
Meer details bekend over automatische back-ups Android M
Kleine vernieuwingen in Android M die je misschien niet opgevallen waren

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer