Kurio komt met nieuwe, goedkope kindertablet

1

De Kurio Xtreme 2 is een stevige tablet die bedoeld is voor kinderen. Het apparaat heeft een 7″ scherm, instapspecificaties en kost 99 dollar. Vooralsnog wordt de tablet alleen in de Verenigde Staten uitgebracht.

Update 28-9: reactie Kurio

Naar aanleiding van dit artikel meldt Kurio dat de Xtreme 2 definitief niet naar Nederland komt. Hier ligt vanaf deze week de nieuwe Kurio Telekids Tab 2 in de winkels. Deze tablet lijkt qua ontwerp en specificaties sterk op de Xtreme 2, maar is specifiek ontworpen voor de Nederlandse markt. Zo wordt er een RTL Telekids-app meegeleverd voor het bekijken van tv-programma’s en kun je gratis tien kids e-books lezen.

Kurio meldt dat de Telekids Tab 2 ’s werelds eerste tablet is die je spelletjes laat spelen voor de camera van het apparaat. Dit kan zowel alleen als met met z’n tweeën en moet volgens de fabrikant ervoor zorgen dat kinderen actiever gaan gamen. Ook bevat de tablet de technologie van Kurio die gericht is op een kindvriendelijke omgeving. Zo is er een internetfilter, tijdslimiet en kindergroeiprofiel, wat de ouder naar eigen wens kan instellen.

Op het gebied van specificaties heeft de Telekids 2 minder opslagruimte dan de Xtreme 2 (8GB tegenover 16GB). Wel is de accu met 3000 mAh iets groter dan het 2820 mAh exemplaar van zijn Amerikaanse broer.
De Kurio Telekids Tab 2 ligt nu in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 119,95 euro. De tablet is onder meer verkrijgbaar bij Coolblue, Wehkamp, Bol.com en Bart Smit.

Robuuste tablet

Kurio maakt al jaren tablets voor kinderen, en voegt daar deze week de nieuwe Xtreme 2 aan toe. Deze tablet heeft een plastic behuizing en wordt geleverd met een stevige hoes. Om krassen op het beeldscherm tegen te gaan, bevat de verpakking ook een screenprotector. Ook handig is de standaard, die het mogelijk maakt om de tablet in een schuine hoek neer te zetten. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld op tafel zetten en een film laten afspelen, zodat de kinderen hun handen vrij hebben.

Specificaties

De Kurio Xtreme 2 heeft in Amerika een adviesprijs van 129 dollar meegekregen, maar wordt op moment van schrijven verkocht voor slechts 99 dollar. Voor dit bedrag kun je geen indrukwekkende specificaties verwachten, en die heeft de tablet dan ook niet. Het 7″ beeldscherm telt 1024 bij 600 pixels en kan tot vijf vingers tegelijk registreren. Onder de motorkap is een Mediatek MTK8127 quadcore chipset geplaatst die samenwerkt met 1GB werkgeheugen. De opslagruimte is met 16GB vrij ruim en eventueel nog uit te breiden met een Micro-SD kaartje van maximaal 32GB. Aan de achterkant van de tablet is een 2 megapixel camera geplaatst en ook een magere 0.3 megapixel frontcamera ontbreekt niet. Er is een 1W speakertje aanwezig en de accu meet 2820 mAh. Opladen gaat via Micro-USB en die poort heeft ondersteuning voor USB OTG zodat je randapparatuur als een toetsenbord aan kan sluiten. De tablet kan overweg met Wifi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 en heeft een Micro-HDMI poort.

Kopen is lastig

De tablet is momenteel alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Het is nog onduidelijk of Kurio plannen heeft om de Xtreme 2 ook in andere landen uit te brengen.

Share.

Over de auteur

1 reactie

  1. Is hij echt zo goed dat ik hem uit het buitenland zou moeten halen? Of kan ik ook wel even wachten? Ik ben dan namelijk altijd bang dat hij niet compatibel is met veel Nederlandse apps.

Reageer