Acer: ‘Markt voor 2-in-1 apparaten groeit met 80%’

0

Jerry Kao, de CEO van de Notebook Business Group bij Acer, heeft hoge verwachtingen van convertibles. Hij verwacht dat de markt voor 2-in-1 apparaten dit jaar met 80% groeit ten opzichte van vorig jaar. Acer wordt volgens Kao een van de drie grootste leveranciers ter wereld.

Dat zegt de topman tegen Digitimes.

De komst van de iPad Pro en Surface Pro 4 verwacht Kao dat dit segment van de tabletmarkt een flinke groei zal beleven. Beide modellen kosten rond de duizend dollar, maar richten zich op de bovenkant van de markt. Partijen als Acer, ASUS en Lenovo hebben hun zinnen gezet op de onderkant, op apparaten die rond de driehonderd dollar kosten.

De Acer-topman denkt dat om die reden de producten van zijn bedrijf aantrekkelijk zijn voor consumenten. Hij verwacht dat zijn bedrijf uitgroeit tot een grote mondiale speler, mogelijk zelfs top drie. Momenteel heeft het bedrijf een aandeel van 20% op de markt voor convertibles. Het is de grootste aanbieder van 2-in-1 apparaten in onder meer Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, België, Saudi-Arabië, Indonesië, Maleisië en de Filippijnen.

Groei

Kao zegt dat het aantal verscheepte 2-in-1 apparaten de eerste helft van het jaar met 41% groeide. Acer overtrof dit aantal en groeide in deze periode in dit segment met maar liefst 81%. In deze periode groeide Acer in Europa, het Midden-Oosten en Azië (EMEA) met 134% ten opzichte van vorig jaar. In Noord- en Zuid-Amerika met maar liefst 259%.

Acer is niet de enige die optimistisch is over convertibles. Strategy Analytics verwacht eveneens dat tablets met afneembaar toetsenbord de komende jaren aan populariteit zullen toenemen. Het onderzoeksbureau verwacht zelfs dat de verkoop in 2019 is verdubbeld. Ook het IDC verwacht dat er dit jaar en de komende jaren meer 2-in-1 apparaten over de toonbank zullen gaan. Analisten voorspellen dat deze productcategorie komend jaar met 86,5% groeit naar 14,7 miljoen verkochte exemplaren.

Het IDC heeft wel een verklaring voor de toenemende populariteit van convertibles: ze worden steeds goedkoper omdat meer fabrikanten ze aanbieden en zien er fraaier uit qua design. Ook de lancering van Windows 10 speelt een rol.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer