Specificaties HP Envy 8 Note uitgelekt

0

Afgelopen week doken er voor het eerst aanwijzingen op dat HP mogelijk aan een nieuwe tablet werkt: de HP Envy 8 Note. Nu zijn ook de specificaties uitgelekt. Op de Zwitserse webshop van HP stonden de technische specificaties enige tijd. Hoewel de pagina inmiddels offline is gehaald, is de cache (het tijdelijke geheugen) van de pagina nog steeds te bezoeken.

HP omschrijft de HP Envy 8 Note als een ‘game changer’. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat je een volwaardig qwerty-toetsenbord en stylus bij deze Windows-tablet krijgt.

Specificaties HP Envy 8 Note

Maar allereerst de specificaties. De HP Envy 8 Note heeft een 8 inch scherm met onbekende resolutie. Over het display is misschien weinig bekend, maar dat geldt niet voor de overige specificaties. Zo weten we dat er onder de motorkap een Intel Atom (Cherry Trail) Z8300-x5 quadcore-processor schuilt, met een kloksnelheid die varieert tussen de 1.44 en 1.84GHz. Hoeveel het werkgeheugen bedraagt is niet bekend, maar waarschijnlijk niet meer dan 1 of 2GB. Het intern geheugen bedraagt maximaal 64GB, maar is met een microSD-kaart verder uit te breiden.

Aan de achterkant vinden we een 5 megapixelcamera met autofocus die video’s in HD-kwaliteit kan opnemen met 30 FPS. Naar eigen zeggen kun je zelfs onder slechtbelichte omstandigheden goede foto’s en video’s maken, maar dat zal een praktijktest moeten uitmaken. Naast een slot voor een microSD-kaart beschikt de tablet ook over een module voor een microSIM-kaart, 4G, accelerometer, gyroscoop en GPS.

De HP Envy 8 Note is 126,6 x 218 x 7,7 millimeter (B x L x D) en weegt 430 gram. Naast de tablet krijg je bij je aankoop ook een qwerty-toetsenbord en een stylus. Deze wegen respectievelijk 550 gram en 16,1 gram. Naast diverse HP-applicaties zijn Evernote, Netflix, Word, Excel, PowerPoint en OneNote standaard vooraf geïnstalleerd. De tablet draait ten slotte op Windows 10.

Prijs en beschikbaarheid

De cache noemt als prijs 699 Zwitserse frank, omgerekend zo’n 640 euro. Dat klinkt wel erg duur voor een kleine Windows-tablet inclusief toebehoren. We zullen dus nog even moeten afwachten totdat HP met een definitieve adviesprijs op de proppen komt. Wanneer de tablet beschikbaar is in Europa is niet bekend.

De productpagina bevatte helaas geen beeldmateriaal van de HP Envy 8 Note

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer