LG G Pad II 10.1 gelanceerd in Zuid-Korea, VS volgt snel

0

Afgelopen maand kwam LG met een nieuwe high-end Android-tablet op de proppen: de LG G Pad II 10.1. Deze tablet is inmiddels te koop in thuisland Zuid-Korea. De Verenigde Staten volgen nog vóór het einde van de maand. Het is een aanwijzing dat Europa –en Nederland in het bijzonder– waarschijnlijk niet lang meer hoeven te wachten.

Specificaties

De LG G Pad II 10.1 heeft, zoals de naam al aangeeft, een 10.1 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablet wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.26GHz en Adreno 330 GPU. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB, de opslagcapaciteit 16GB en kan eventueel met een microSD-kaart worden uitgebreid.

Verder heeft de LG G Pad II 10.1 een 5 en 2 megapixelcamera, WiFi (802.11 ac), Bluetooth 4.0 (LE) en GPS. De batterij heeft een vermogen van 7.400 mAh. De tablet draait op Android 5.1.1 (Lollipop), momenteel de laatste versie van Googles besturingssysteem voor tablets en smartphones. Of deze tablet straks ook een update naar Android 6.0 (Marshmallow) kan verwachten is niet bekend. De tablet is 7,8 millimeter dik, weegt 489 gram en is alleen verkrijgbaar in de kleur ‘brilliant bronze’, die ondanks de kleur paarsachtig oogt.

Naast WiFi-only is de Android-tablet ook verkrijgbaar met 4G/LTE-module voor mobiel internet.

Prijs en beschikbaarheid

De LG G Pad II 10.1 is momenteel alleen in Zuid-Korea te koop. Als het goed is ligt de tablet nog voor het einde van de maand ook in de schappen in de VS. Wanneer Europa en Nederland aan de beurt zijn is niet bekend. De Amerikaanse prijs die voor deze Android-tablet wordt genoemd is 362 dollar, omgerekend zo’n 324 euro. Of dat ook daadwerkelijk de prijs in Europa zal worden is nog onbekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer