Apple lanceert nieuwe commercial Apple Music tijdens Emmy Awards

0

Afgelopen nacht vond in Los Angeles de uitreiking van de Emmy Awards plaats. Het draaide tijdens dit evenement niet alleen om de prestaties van de televisie-industrie, maar ook om Apple. Apple Music om precies te zijn. Tijdens het evenement vertoonde Apple de nieuwste commercial van zijn muziekstreamingdienst.

In de reclame spelen de actrices Kerry Washington en Taraji P. Henson en R&B-zangeres Mary J. Blige de hoofdrol. De door Apple samengestelde playlists staan centraal in de commercial.

Washington en Henson gaan op bezoek bij Mary J. Blige en horen dat ze een nummer van Richard Walters, beter bekend als Slick Rick, heeft opstaan op de achtergrond. Het gesprek dat daarop volgt gaat, uiteraard, alleen over muziek. Op de vraag hoe ze erbij komt om zo’n oude plaat te draaien laat ze een doos vol mixtapes zien. Een mixtape is een term voor een bandje die volstaat met nummers die zijn samengesteld door jezelf of je vriendje (om te laten zien hoeveel ie om je geeft).

“Heb je enig idee hoelang ik met deze mixtape bezig ben geweest?”, vraagt Mary J. Blige aan de dames. Antwoord: niet lang, want Apple Music heeft deze voor haar samengesteld. Apple Music kent je humeur en muzieksmaak en stelt op basis van je interesses een afspeellijst voor je samen. “Alsof je een vriendje hebt die een mixtape voor je maakt op je laptop”, zo geint Kerry Washington.

En ten slotte spelen de dames nog een aantal andere nummers af waar ze lekker op dansen.

Bekijk hieronder de volledige commercial.

Apple Music

Begin juni kondigde Apple zijn muziekdienst Apple Music aan. De muziekstreamingdienst, die sinds 30 juni is te beluisteren in meer dan honderd landen, is vergelijkbaar met concurrenten als Spotify, Pandora en Tidal. De bitrate bedraagt 256 kbps en bij de lancering van iOS 9 laat Apple Music gebruikers tot 100.000 nummers uit hun eigen digitale muziekcollectie streamen.

Tevens kent Apple Music een radiozender die 24 uur per dag, 7 dagen in de week muziek draait: Beats One. Een nieuwe feature is Connect. Hier kunnen artiesten uniek fotomateriaal en muziek uploaden en berichten sturen aan hun fans.  De fans kunnen zich abonneren op het kanaal van hun favoriete artiesten en reageren op berichten die zij achterlaten. Simpel gezegd kun je Connect dus zien als een grote blogsectie die aan Apple Music is toegevoegd. Ten slotte is Apple Music te bedienen met Siri, de digitale spraakassistent van Apple.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer