iFixit: ‘iPad Mini 4 heeft 2GB RAM en kleinere batterij’

0

De heren van iFixit openen geregeld de nieuwste tablets en smartphones om te kijken wat er onder de motorkap schuilt gaat. In het geval van Apple is dat zeker nodig, omdat het bedrijf niet altijd open (in ieder geval niet volledig) is over de technische specificaties van zijn producten. Zo houdt Apple altijd voor zich wat de kloksnelheid van zijn processor is, hoeveel het werkgeheugen bedraagt en hoe krachtig de batterij is. Zo ook bij de iPad Mini 4.

Uit een benchmark van Geekbench 3 kwam naar voren dat de A8-processor in de iPad Mini 4 een kloksnelheid van 1.5GHz heeft. Het werkgeheugen (RAM) zou 2GB bedragen. Dat laatste kunnen we nu officieel bevestigen, dankzij de handige klussers van iFixit. Zij maakten de iPad Mini 4 open om dit te onderzoeken. Daar troffen ze naast de Apple A8 APL1011 SoC ook de SK Hynix H9CKNNN8KTBUSR 2GB LPDDR3 SDRAM aan. Kortweg, 2GB aan werkgeheugen. Daarmee is officieel bevestigd dat het werkgeheugen in de iPad Mini 4 verdubbeld is ten opzichte van zijn voorgangers.

Het extra werkgeheugen is hoogstwaarschijnlijk toegevoegd om de nieuwe multitaskingfunctionaliteit van iOS 9 soepel zijn werk te laten doen. Alleen de iPad Air 2, iPad Mini 4 en iPad Pro kunnen momenteel twee apps volwaardig naast elkaar draaien.

Batterij

Daarnaast keken ze ook naar de batterij en kwamen tot een opmerkelijke ontdekking. Eerder werd nog verondersteld dat de accu een vermogen van 7.340 mAh had, maar dat blijkt niet te kloppen. De batterij van de iPad Mini 4 heeft een vermogen van 5.124 mAh, aanzienlijk minder power dan aanvankelijk werd gedacht. Dat is opmerkelijk, omdat de accu van de iPad Mini 2 en iPad Mini 3 een capaciteit van 6.470 mAh heeft.

Waarom Apple ervoor heeft gekozen om de accucapaciteit te verlagen is een raadsel. Mogelijk heeft dit met de dikte van de tablet te maken. De iPad Mini 4 is bijna 20% dunner en 10% lichter dan zijn voorgangers. Het is aannemelijk dat Apple hierdoor een compromis heeft moeten sluiten door een kleinere accu in de iPad Mini 4 te plaatsen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer