Amazon onthult 7 inch Kindle Fire-tablet, te koop in sixpack

0

Amazon heeft vandaag een nieuwe tablet uit de doeken gedaan: een 7 inch grote Fire-tablet. Deze kost 50 dollar per stuk, maar je kunt ook een sixpack kopen voor 250 dollar.

Geruchten

Het gonst al enige tijd van de geruchten dat Amazon aan verschillende nieuwe tablets werkt. Eind augustus hoorden we dat de online retailer mogelijk een 12 inch tablet wil uitbrengen, maar dat deze slechts in beperkte oplage zal verschijnen (100.000 stuks). Ongeveer twee weken later dook het bericht op dat Amazon plannen heeft om een tablet te lanceren die slechts 50 dollar kost. Deze geruchten kunnen we vanaf vandaag officieel bevestigen. Ten slotte deed er gisteren nog een gerucht de ronde dat we binnenkort een 10.1 inch Kindle Fire kunnen verwachten. Ook dat verhaal blijkt te kloppen, maar daar kom ik straks op terug.

Specificaties nieuwe Kindle Fire

Laten we het nu bij de feiten houden. Wat mag je van de nieuwe Kindle Fire-tablet verwachten? Nou, niet al te veel, want hij kost slechts 50 dollar en is daarmee zo’n beetje de goedkoopste tablet die ik ooit gezien heb.

De belangrijkste specificaties op een rij:

  • Scherm: 7 inch groot IPS-display met een resolutie van 1024 x 600 pixels en een pixeldichtheid van 171 ppi. Naar eigen zeggen is het scherm beter dan van menig concurrent die goedkopere TN displays gebruiken.
  • Processor: een 1.3GHz quadcore-processor, volgens Amazon is deze chipset twee keer zo krachtig als de Samsung Galaxy Tab 3 Lite. Niet denken dat dit van de nieuwe Kindle Fire een snelheidsbeest maakt.
  • Werkgeheugen: 1GB RAM.
  • Opslagcapaciteit: 8GB, uitbreidbaar met een microSD-kaart tot maximaal 128GB.
  • Camera: zowel een aan de achterkant als front-facing camera. Het aantal megapixels laat Amazon in het midden.
  • Accu: de batterij gaat tot 7 uur met een enkele lading.
  • Besturingssysteem: Fire OS 5 “Bellini”, een besturingssysteem dat naar eigen zeggen de look and feel heeft van een tijdschrift.
  • Amazon software: Amazon Underground (applicatiewinkel met 10.000 apps), Amazon Prime (videostreamingdienst), Activity Center (ouderlijk toezicht).
  • Accessoires: beschermhoes voor 25 dollar, verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, oranje, groen en paars.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd kost de nieuwe 7 inch Kindle Fire slechts 50 dollar. Koop je een sixpack, dan krijg je de zesde gratis. Voor zes tablets betaal je dus slechts 250 dollar. De tablet wordt vanaf 30 september verscheept. Hij is te bestellen via de webshop van Amazon.

Kindle Fire HD 8 en Kindle Fire HD 10

Tevens maakte Amazon van de gelegenheid gebruik om meteen twee andere nieuwe tablets en settopbox aan te kondigen: de Kindle Fire HD 8, Kindle Fire HD 10 en Kindle Fire TV.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer