Inloggen RegistrerenTip ons Contact
Nieuws
17 maart 2011

Adembenemende astronomische achtergronden op je iPad of Android tablet

Als je geïnteresseerd bent in astronomie dan zul je vast ooit van APOD gehoord hebben, oftewel Astronomy Picture Of the Day. Maar ook niet-liefhebbers kunnen interesse hebben in deze app. De NASA publiceert op deze website elke dag een indrukwekkende foto uit de astronomie. Deze iOS- en Android-app zorgt ervoor dat elke dag de APOD wordt geladen als achtergrond van je tablet of smartphone.

De dagelijkse foto-upload van de NASA bevat prachtige hoge-resolutie foto’s van sterrenstelsels, planeten, zwarte gaten en andere verschijnselen in het heelal. Ook mooie foto’s van astronomisch onderzoek en informatieve foto’s en visuals komen aan bod.


De apps laten de foto zien, geven meer achtergrond-informatie, en als je wilt kan de applicatie de foto automatisch laden als achtergrond van je tablet. Ook kun je eenvoudig rondbladeren in het archief van alle NASA-foto’s.

De applicaties voor zowel de iPad als Android-tablets zijn gratis te downloaden.

De iPad-applicatie, Astronomy Picture of the Day, is ontwikkeld door Concentric Sky.

De Android-applicatie, met dezelfde naam, is ontwikkeld door Sam Oakley.


Auteur: Leon Veraa

Leon is mede-oprichter en redacteur van TabletGuide.nl. Deze tabletliefhebber heeft verschillende Android-tablets en telefoons, waaronder een Nexus 7 (2013), een HP SlateBook ... Lees meer

Geef een reactie

Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.


Opmerking: Je emailadres wordt niet gepubliceerd of gedeeld.


Je reactie dient te voldoen aan onze huisregels.