Apple iPad Pro aangekondigd

0

De iPad Pro is na maanden van geruchten eindelijk gepresenteerd tijdens een event eerder vanavond. De tablet zal later dit jaar te koop zijn. Hij heeft een groter scherm dan zijn voorgangers, een stylus en een toetsenbord. De iPad Pro zal vanaf november in de winkels liggen, tegen een Amerikaanse adviesprijs van 799 dollar voor het instapmodel.

Specificaties

De iPad Pro heeft een 12,9 inch display met een resolutie van 2732 x 2048 pixels. Deze resolutie stelt je in staat om 2 apps gelijktijdig op het scherm te tonen en te bedienen.

Achter het scherm draait een A9X processor en deze chip is volgens Apple aanzienlijk sneller dan alle eerdere processoren in Apples A-lijn. Ondanks deze zwaardere hardware moet de accu 10 uur mee kunnen, volgens het bedrijf.

Het apparaat beschikt over maar liefst 4 speakers en is 6,9 mm dik. Hij weegt 712 gram en is daarmee de zwaarste iPad tot nu toe. De frontcam is een 1,2-megapixel variant en de camera aan de achterzijde is een 8-megapixel exemplaar. Ook de inmiddels vertrouwde Touch ID vingerafdrukscanner is aanwezig.

Accessoires

Speciaal voor de iPad Pro is een nieuw type beschermhoes ontwikkeld. In deze hoes is een fysiek toetsenbord verwerkt. Uiteraard kan de hoes ook gebruikt worden om de iPad Pro rechtop te kunnen zetten. Hij kost bij introductie 169 dollar.

apple-ipad-pro-keyboard

Naast de slimme hoes presenteerde Apple ook de Apple Pencil, een drukgevoelige stylus. Ontwikkelaars kunnen deze accessoire vanaf nu gaan ondersteunen in hun apps. Apple’s eigen apps zijn inmiddels al voorbereid voor gebruik met de Apple Pencil. De stylus zal 99 dollar gaan kosten.

apple-pencil

Verkoopprijzen

De goedkoopste iPad Pro zal 799 dollar moeten gaan kosten. Dit model biedt 32 GB opslagruimte en WiFi connectie. Vier keer zoveel opslagruimte kost 949 dollar en wil je ook nog 4G connectie dan kost de Pro 1079 dollar.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer