Apple presenteert iPad Mini 4

0

Apple heeft eerder vanavond de iPad Mini 4 gepresenteerd aan de verzamelde pers. Van de buitenkant is het verschil tussen de Mini 4 en zijn voorganger moeilijk vast te stellen. Aan de binnenkant vormt de nieuwe A8 processor de grootste verandering. Deze processor moet garant staan voor betere prestaties. De processor was eerder al te vinden in de iPhone 6, iPhone 6 plus en de iPad Air 2.

De upgrade is geen verrassing. De keuze voor de snellere processor lekte in maart van dit jaar al uit.

De specificaties komen sterk overeen met de iPad Air 2, maar dan in een kleinere behuizing geperst. Ook deze specs lekten eerder al naar de pers. De tablet heeft net als zijn voorganger een 7,9 inch Retina scherm en het inmiddels vertrouwde Touch ID, de vingerafdruk scanner in de homeknop.

Apple legt de iPad Mini 4 direct in de Amerikaanse winkels voor $399.- Wanneer hij in de Nederlandse etalages gezien kan worden is niet bekend. Ook de verkoopprijs is nog niet officieel bekend.

De tablet zal uitgeleverd worden met iOS 9, de nieuwe versie van Apple’s mobiele OS. Versie 9 van de software is voor andere Apple devices vanaf 16 september te downloaden, zo maakt het bedrijf bekend.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer