Android Marshmallow toont kaartinformatie als 112 wordt gebeld

0

Je hoopt het alarmnummer nooit te hoeven bellen, maar soms is er geen ontkomen aan. Eén van de vragen die de telefonisten bij de alarmcentrale standaard stellen is waar je je bevindt. Leuk en aardig als je in je eigen woonplaats bent, maar wat als je niet bekend bent met de omgeving of ergens in the middle of nowhere staat? Dan is het lastig om een exacte locatie door te geven. Daar heeft Google een oplossing voor bedacht. Als je met Android 6.0 (Marshmallow) het alarmnummer belt verschijnt er een kaart in beeld met daarop de locatie waar je je op dat moment begeeft.

Dat schrijft Android Police die werd getipt door een Pakistaanse lezer die een screenshot mee stuurde.

Android M alarmnummerDe man belde het alarmnummer en zag op zijn smartphone niet alleen het nummer van de hulpdiensten in beeld. Tevens startte zijn mobiele telefoon Google Maps en opende een kaart waarop de exacte locatie in beeld verscheen. Deze informatie kan gebruikt worden om de precieze locatie aan de telefonist door te geven zodat zij de hulpdiensten naar het goede adres stuurt. Weliswaar krijgen telefonisten tegenwoordig automatisch een locatie doorgespeeld waar de beller zich bevindt, maar dat is slechts een grove berekening. Met de kaart kan de gebruiker het exacte adres doorgeven.

Naast het telefoonnummer en de kaart zou tevens de naam van de alarmcentrale in beeld getoond worden. Deze informatie is geblurd met Photoshop.

Android Police schrijft dat ze al langer van deze nieuwe functionaliteit had gehoord, maar dat ze het niet bevestigd kregen. Het is immers verboden om de hulpdiensten als er zich geen noodsituatie voordoet. De redacteur roept gebruikers dan vooral ook op om dit niet zelf te testen.

Volgens de techwebsite werkt deze nieuwe functie zowel binnen als buiten de VS. De schermafbeelding was zoals gezegd afkomstig uit Pakistan. Het is aannemelijk dat wij hier in Nederland ook gebruik kunnen maken van deze handige functie.

Android Marshmallow

Eind mei toonde Google officieel Android M, waarvan we inmiddels weten dat deze Android Marshmallow heet. Afgelopen maand lanceerde het internetbedrijf de derde publieke previewversie van zijn nieuwe besturingssysteem. Als je een Nexus 5, 6 of 9 hebt kun je nu al spelen met het OS.

Weten wat Android M nog meer voor nieuwe functies met zich meebrengt? Lees dan het artikel ‘Google onthult Android M. Dit is wat je moet weten’.

De onderstaande artikelen belichten enkele andere functionaliteiten van het nieuwe besturingssysteem:

Google pakt prioriteitsmodus aan in Android M
Meer details bekend over automatische back-ups Android M
Kleine vernieuwingen in Android M die je misschien niet opgevallen waren

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer