Dell en HP gaan Surface Pro 3 verkopen

0

De Surface Pro 3 is momenteel het paradepaardje van Microsoft. De high-end Windows-tablet is een regelrechte kaskraker die het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf jaarlijks enkele miljarden dollars aan omzet oplevert. Om de verkoopcijfers verder te stimuleren sluit Microsoft partnerships af met diverse grote partijen. Onder meer Dell en HP gaan de Surface Pro 3 verkopen.

Dat kondigt Microsoft aan op zijn Windows-blog.

Microsoft levert zijn Surface Pro 3 wereldwijd aan grote en kleine klanten. Om de verkoop van de Windows-tablet een nieuwe impuls te geven gaat het bedrijf strategische samenwerkingsverbanden aan met onder meer Dell. Het Amerikaanse technologiebedrijf en Microsoft hebben afspraken gemaakt dat Dell de Surface Pro 3 gaat verkopen in combinatie met Dells zakelijke diensten. Voor beide partijen is deze deal dus lucratief en financieel aantrekkelijk.

Voor Microsoft speelt er wellicht nog een andere, minstens net zo belangrijke reden om dergelijke samenwerkingsverbanden aan te gaan: het bedrijf wil zijn nieuwe besturingssysteem Windows 10 bij zo veel mogelijk klanten in het bedrijfsleven onder de aandacht brengen.

Satya Nadella, de CEO van Microsoft, legt in een video uit hoe klanten profiteren van het samenwerkingsverband. Kort samengevat zegt hij dat ze goede apparatuur en een geweldig besturingssysteem van Microsoft krijgen in combinatie met zakelijke diensten, beveiligings- en beheeroplossingen en ondersteuning van Dell.

Dell is niet de enige partij waar Microsoft dergelijke afspraken mee heeft gemaakt. Ook HP, Accenture en Avanade gaan namens Microsoft de Surface Pro 3 en Windows 10 aan de man brengen. Vanaf oktober zijn de Surface Pro 3 en tabletaccessoires te koop via de webshop van Dell in de VS en Canada.

Waarom stemmen Dell en HP in met een dergelijk samenwerkingsverband met Microsoft? Het zijn dermate grote bedrijven dat ze hun eigen Surface Pro 3 concurrent kunnen maken en de strijd aangaan met Microsoft. Toch kiezen zij hiervoor, misschien omdat zij niet het risico niet willen lopen dat hun product niet verkoopt, of misschien dat Microsoft hen hoge marges biedt voor iedere verkochte Surface Pro 3.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 12 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 2160 x 1440
  • Afmetingen 20.14 x 29.21 x 9.14 cm
  • Processor Vierde generatie Intel Core i3 i5 of i7 (dual-core)
  • Gewicht 798 gram
  • Opslagruimte 128 / 256 / 512 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer