Zeven van de acht iDevices draait op iOS 8

0

Het aantal iPads, iPhones en iPods dat op iOS 8 draait is de afgelopen weken opnieuw toegenomen, zij het marginaal. Volgens de laatste cijfers draait 87% van alle iDevices op de nieuwste versie van Apples besturingssysteem.

Dat blijkt uit berekeningen van Apple Developer Support.

Het is deze maand precies een jaar geleden dat Apple iOS 8 lanceerde. Hoewel Apple in het begin kampte met de nodige opstartproblemen en kinderziektes, loste het bedrijf deze snel op door enkele updates uit te brengen. Vier maanden na de lancering had tweederde van alle iOS-gebruikers zijn toestel geüpgraded naar iOS 8. Inmiddels zijn zeven van de acht iPads en iPhones (87%) voorzien van de laatste versie van Apples besturingssysteem.

Het aandeel van iOS 7 daalt val 13% naar 12%. Het aantal apparaten dat op een oudere versie draait blijft staan op 2%. Waarschijnlijk zit er hier ergens een telfout, want als je de percentages optelt kom je boven de honderd procent uit.

iOS 8.4

Eind juni lanceerde Apple de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem: iOS 8.4. Een stabiele versie zo blijkt, want tot op heden zijn er nog geen klachten verschenen over het OS. De laatste update brengt onder meer Apple Music naar iDevices en verhelpt het probleem waarbij een iPhone automatisch opnieuw opstart zodra iemand je via een sms’je een specifieke reeks Unicode-tekens opstuurt.

Weten welke andere verbeteringen iOS 8.4 met zich meebrengt? Lees dan het artikel ‘Apple rolt iOS 8.4 wereldwijd uit’.

iOS 9

Vandaag houdt Apple een persevenement in het Bill Graham Auditorium in San Francisco. Om 19:00 Nederlandse tijd vindt de grote onthulling plaats. Naast enkele nieuwe iPhones, de iPad Pro en iPad Mini 4 rolt Apple hoogstwaarschijnlijk de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem uit: iOS 9. Dast betekent dat we vanavond laat of anders morgenvroeg het OS kunnen downloaden en installeren.

Op het Worldwide Developers Conference (WWDC) begin juni toonde Apple voor het eerst wat iOS 9 allemaal kan. Je kunt het nog eens rustig op je gemak nalezen in het artikel ‘Dit is er nieuw aan iOS 9’.

Wil je alle ontwikkelingen rondom iOS 9 bijhouden? Klik dan op de iOS 9 tag.

Android

Android, de grootste concurrent van iOS, presteert aanzienlijk minder goed dan Apples besturingssysteem. Volgens de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard draait één op de vijf tablets en smartphones (21%) op de nieuwste versie, Android 5.0 of 5.1 (Lollipop). Vier op de tien toestellen (39,2%) draait op het verouderde KitKat, dat in oktober 2013 werd gelanceerd door Google.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer