Alcatel onthult OneTouch PIXI 3 (10) tablet

0

Afgelopen week hebben we al vele tablets voorbij zien komen op de IFA-beurs, en het einde lijkt nog niet in zicht. Neem Alcatel: het Frans-Chinese bedrijf presenteerde vorige week vrijdag de Alcatel OneTouch Xess, een 17.3 inch grote Android-tablet. Dat was niet de enige tablet die het bedrijf uit de hoge hoed toverde. Afgelopen weekend kondigde het bedrijf nog een tweede tablet aan: de Alcatel OneTouch PIXI 3 (10) tablet.

Specificaties Alcatel OneTouch PIXI 3 (10)

Jammer genoeg is het technologiebedrijf schaars als het gaat om de bekendmaking van de technische specificaties. De specificaties die wel bekend zijn, laten zien dat we met een budgetmodel te maken hebben. De Alcatel OneTouch PIXI 3 (10) heeft een 10.1 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1280 x 800 pixels. MediaTek levert de MT8127 dualcore-processor die geklokt is op slechts 1.3GHz. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 1GB, de opslagcapaciteit 16GB.

De Alcatel OneTouch PIXI 3 (10) is uitgerust met twee camera’s: een 5 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2 megapixelcamera aan de voorkant. De batterij heeft een capaciteit van 4.060 mAh. De tablet is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: WiFi-only of met 3G-module voor mobiel internet. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop).

Prijs en verkrijgbaarheid

De Alcatel OneTouch PIXI 3 (10) is vanaf november te koop voor een adviesprijs van 159 euro. Of hij ook daadwerkelijk in Nederland verschijnt is nog maar de vraag: andere modellen als de Hero 8, OneTouch Pop 10 en PIXI 3 (7) zijn een half jaar na de lancering nog steeds niet te koop in ons land.

Benieuwd wat er deze week nog maar aan tablets en convertibles voorbijkwam op de beursvloer in Berlijn? Klik dan op de IFA2015 tag.

Alcatel OneTouch PIXI 3 (10)

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer