IFA: Alcatel onthult 17.3 inch grote Alcatel OneTouch Xess

0

Samsung is niet de enige die ons op de IFA beurs verraste met een omvangrijke tablet. Ook Alcatel kwam met een flinke jongen op de proppen: de 17.3 inch grote Alcatel OneTouch Xess.

Alcatel is geen onbekende op de tabletmarkt. Vorig jaar onthulde het Frans-Chinese bedrijf de Hero 8 tijdens de IFA. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas kwam het technologiebedrijf opnieuw met een tablet op de proppen: de Alcatel OneTouch Pop 10. En op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona in maart onthulde het de 7 inch grote PIXI 3. Ditmaal presenteert Alcatel een tablet die duidelijk een formaatje groter is dan al zijn voorgangers: de Alcatel OneTouch Xess.

Alcatel OneTouch Xess

Specificaties Alcatel OneTouch Xess

De Alcatel OneTouch Xess heeft een 17.3 inch groot IPS LCD-display met Full HD-resolutie (1920 x 1080). Door het omvangrijke scherm komt de pixeldichtheid hiermee neer op slechts 127 ppi. Als je van enige afstand video’s bekijkt maakt dat gelukkig niet zoveel uit. Onder de motorkap vinden we een MT8783T octacore-processor van MediaTek. Deze is geklokt op een snelheid van 1.5GHz. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, het intern geheugen 32GB. Deze laatste is met een microSD-kaartje uit te breiden met maximaal 64GB.

Aan de voorkant vinden we een 5 megapixelcamera. Naast WiFi beschikt deze reusachtige tablet ook over Bluetooth 4.1 (LE) en USB 2.0-poort. De accu heeft een capaciteit van 10.000 mAh, wat gezien het schermformaat geen overbodige luxe is. Ondanks zijn formaat is de tablet slechts 9,15 millimeter dik. Hij draait op Android 5.1 (Lollipop).

De Alcatel OneTouch Xess is bestemd voor entertainmentdoeleinden. Naast het grote schermformaat heeft de tablet twee krachtige speakers van JBL. Dankzij de ingebouwde standaard hoef je de tablet niet constant vast te houden. De standaard heeft een bijzonder fraaie vormgeving, maar of dat de stabiliteit ten goede komt is nog maar de vraag. Je hebt de keuze uit drie verschillende kijk- en werkhoeken: 30, 50 en 70 graden.

Alcatel OneTouch Xess

Prijs en beschikbaarheid

Of en wanneer de Alcatel OneTouch Xess verkrijgbaar is in ons land, is niet bekend. Hetzelfde geldt voor het prijskaartje.

 

Volg de laatste ontwikkelingen uit Berlijn door op de IFA2015 tag te klikken/drukken.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer