Samsung toont grote Galaxy View tablet

1

Begin augustus hoorden we voor het eerst dat Samsung mogelijk aan een 18.4 inch grote tablet zou werken. Vervolgens bevestigden anonieme bronnen tegenover Sammobile de plannen voor een dergelijke tablet. Het klopt dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf aan iets groots werkt. Ditmaal geen ‘anonieme bronnen’ of ‘mensen die bekend zijn met Samsungs plannen’ die hierover praten: het is Samsung zelf die ons donderdagavond beelden liet zien van een reusachtige tablet.

De perspresentatie van Samsung stond gisteren in het teken van de Samsung Gear S2, een smartwatch met een draaibare ring om door de menu’s te navigeren en in- en uit te zoomen op kaarten. Maar dat was niet alles wat het Zuid-Koreaanse bedrijf voor ons in petto had. Diverse media melden dat Samsung na afloop van zijn presentatie het publiek een voorproefje gaf van wat er ons te wachten staat.

Het bedrijf toonde een video waarin de Samsung Galaxy View te zien was, een tablet met een zeer groot scherm. Samsung gaf helaas geen details prijs. Op de video was duidelijk te zien dat de Samsung Galaxy View naast een groot scherm ook een ingebouwde standaard heeft, vergelijkbaar met de kickstand van de Surface Pro 3 van Microsoft maar dan zonder scharniermechanisme.

Samsung Galaxy View

Specificaties Samsung Galaxy View

Het is aannemelijk dat de Samsung Galaxy View de beruchte 18.4 inch grote tablet is waar we de afgelopen weken over horen. Deze tablet heeft naar verluidt een 18.4 inch TFT LCD-scherm met een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels). Onder de motorkap schuilt volgens de geruchten een 64-bits Exynos 7580 quadcore-processor die geklokt is op een snelheid van 1.66GHz. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB, het intern geheugen 32GB. De opslagcapaciteit is met een microSD-kaart uit te breiden met maximaal 128GB. De batterij tot slot heeft een capaciteit van 5.700 mAh, wat enigszins karig klinkt gezien het schermformaat.

Samsung meldde in de video dat we in oktober meer te horen krijgen over de Samsung Galaxy View. Tot die tijd kunnen we er lekker volop speculeren.

Lijkt jou dat iets, zo’n 18.4 inch grote tablet om films en series op te kijken?

Samsung Galaxy View

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Door m’n tablet in m’n koffer te stoppen, is er een breuk ontstaan in de printplaat. Hij werkt nog wel, maar voor hoelang ? Als ik bovenstaand artikel lees dan hoop ik in ieder geval nog tot Oktober. 😉
    En dan de prijs nog he.

Reageer