IFA: Acer voorziet Aspire R 13 van Skylake-processor

0

Acer heeft vandaag al diverse nieuwe producten aangekondigd, waaronder de Acer Predator 8 gaming tablet en Acer Chromebook R11. Alsof dat nog niet genoeg is krijgt de Acer Aspire R 13 een flinke upgrade onder de motorkap in de vorm van een Skylake-processor.

Specificaties Acer Aspire R 13 (R7-372T)

De Acer Aspire R 13 is uitgerust met de gepatenteerde Ezel Aero Hinge. Hiermee kan het scherm in zes verschillende posities geplaatst worden: laptop, display, tent, pad, stand en Ezel.  Voor het schrijf- en typewerk gebruik je de klassieke laptopmodus. Door het toetsenbord naar achteren te vouwen switch je snel en eenvoudig naar de displaymodus. De tentmodus biedt de mogelijkheid om de laptop te gebruiken als je weinig ruimte tot je beschikking hebt. Dankzij het magneetdesign kan de convertible in pad- of tabletmodus gezet worden, zonder kieren. De Ezel-modus is geschikt om het scherm in iedere gewenste kijk- en werkhoek te schuiven. Met de standmodus ten slotte is de convertible te gebruiken met Acer Active Pen, bijvoorbeeld om te tekenen en notities te maken.

De Acer Aspire R 13 ondersteunt tevens Thunderbolt 3 via de USB-C poort waarmee snelheden tot 40Gbps behaald kunnen worden, wat acht maal zo snel is als met USB 3.0. Tevens is het mogelijk om hiermee externe videokaarten aan te sluiten en tot 2 SSD’s met RAID-0 setup te koppelen voor dubbele dataverwerking.

Acer Aspire R 13

Nieuw is de zesde generatie Intel Core Skylake-processor voor betere prestaties, graphics en langere levensduur van de batterij. Qualcomm VIVE 2×2 802.11ac WiFi en Qualcomm MU | EFX MU-MIMO-technologie zorgen naar eigen zeggen voor drie keer snellere downloadtijden. Ook de touchpad is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, waardoor deze accurater is en beter presteert. Acer TrueHarmony Plus met Dolby Audio zorgen voor een geweldige geluidservaring.

De convertible is 18,5 millimeter dun, weegt 1,6 kilo en draait op Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Aspire R 13 is vanaf oktober te koop in Europa en begint bij een prijs van 1.099 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer