IFA: Acer doet Chromebook R11 uit de doeken

0

Naast de Predator 8 gaming tablet en diverse smartphones onthulde Acer vandaag nog een nieuw product: de Acer Chromebook R11. Het is de eerste convertible van de Taiwanese fabrikant die gedraaid kan worden om als tablet te gebruiken.

Specificaties Acer Chromebook R11

De Acer Chromebook R11 is naar eigen zeggen uitgerust met de laatste technologische snufjes om sneller, productiever en flexibeler te werk te gaan. De convertible heeft een 11.6 inch HD LCD-scherm met LED-backlighting en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Dankzij een gepatenteerde dubbele scharnier kan het scherm 360 graden ronddraaien en in vier verschillende standen gebruikt worden: laptop, pad, display en tent.

Onder de motorkap vinden we een Intel Celeron-processor (N3150 of N3050). Deze gaat gepaard met maximaal 4GB werkgeheugen (RAM) en 32GB intern geheugen. Verder is de convertible uitgerust met ultrasnel 2×2 MIMO 802.11ac (WiFi) voor draadloos internet en USB 3.0-poort. De HD-camera aan de voorzijde is voorzien van Hight Dynamic Range (HDR) imaging, waarmee je een haarscherp en bruisend beeld op je scherm te zien krijgt.

Acer Chromebook R11

De Chromebook R11 is 19,2 millimeter dik, weegt 1,25 kilo en is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit. Al met al zijn het niet de meest fantastische specificaties, maar degelijk genoeg om lekker te typen.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Chromebook R11 is vanaf november verkrijgbaar in Europa voor een adviesprijs van 299 euro. Gezien de specificaties een behoorlijk scherpe prijs. In de VS verschijnt de convertible al in oktober voor 299 dollar.

IFA 2015

Deze en volgende week vindt de IFA plaats in Berlijn, de grootste technologiebeurs van Europa. Allerlei grote merken en kleine startups presenteren hier hun nieuwste tablets, smartphones, wearables, computers en andere gadgets. Deze week zijn de perspresentaties, vanaf volgende kunnen consumenten een kijkje nemen op de beursvloer en met de nieuwste speeltjes spelen. Ook dit jaar brengt TabletGuide jullie het belangrijkste tabletnieuws van de IFA.

Volg de laatste ontwikkelingen uit Berlijn door op de IFA2015 tag te klikken/drukken.

Acer Chromebook R11

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer