IFA: Acer presenteert Predator 8 gaming tablet

0

We zagen hem al kort voorbijkomen tijdens de Computex-beurs in Taipei, maar Acer wilde destijds nog niet veel kwijt over zijn eerste gaming tablet. Ik heb het over de Acer Predator 8. Anonieme bronnen vertelden onlangs dat de lancering van deze tablet aanstaande was, en nu blijkt dat ze niet logen. Het Taiwanese technologiebedrijf heeft zojuist de Acer Predator 8 onthuld.

Specificaties Acer Predator 8

De Acer Predator 8 heeft, zoals de naam al aangeeft, een 8 inch IPS-scherm met een resolutie van 1920 x 1200 pixels. Het scherm heeft, zoals reeds was aangekondigd, haptische feedback. Het Taiwanese bedrijf maakt hiervoor gebruik van een technologie genaamd TacSense, dat in eigen huis is ontwikkeld.

Onder de motorkap schuilt een Intel Atom x7 Cherry Trail processor. De grafische kaart (GPU) is eveneens afkomstig van Intel: de Predator 8 heeft namelijk een Intel HD Graphics kaart. Verder vinden we onder de motorkap 2GB werkgeheugen en 32GB of 64GB intern geheugen, afhankelijk van welk model je straks kiest. Het opslaggeheugen is met een microSD-kaart uit te breiden met maximaal 128GB.

Acer Predator 8

De Predator 8 heeft twee camera’s: een 5 megapixelcamera aan de achterkant en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde. Hier vinden we tevens een viertal speakers, die verborgen zijn achter roodgekleurde roostertjes. Acer noemt dit audiosysteem Predator Quadio en werkt met een speciaal ontwikkeld DSP algoritme dat de geluidskwaliteit automatisch verbetert, afhankelijk van de omgeving waarin je je bevindt. Met de applicatie Predator MediaMaster is het mogelijk om de geluids- en video-instellingen naar je eigen smaak in te richten.

De batterij is naar eigen zeggen goed voor 8,5 uur gameplezier. De tablet draait op Android 5.1 (Lollipop). Het racespel Asphalt 8 is standaard geïnstalleerd op de gaming tablet, samen met 320.000 gaming credits die een waarde van zo’n 45 euro hebben.

De Acer Predator 8 ondersteunt tevens een stylus, maar de ‘Accurate Stylus’ wordt afzonderlijk verkocht. Dat geldt ook voor andere accessoires als cover, case, reisadapter, gaming headset en SlimPort adapter. Met deze laatste kun je de tablet aansluiten op je televisie.

Prijs en beschikbaarheid

De Acer Predator 8 (GT-810) is ergens in de loop van oktober verkrijgbaar hier in Europa. De VS volgt op 6 november. De adviesprijs bedraagt 349 euro voor het instapmodel.

Wat vinden jullie van deze specificaties?

Acer Predator 8

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer