IFA: Toshiba toont Satellite Radius 12 met 4K display

0

In alle vroegte heeft Toshiba vanochtend een nieuwe convertible aangekondigd: de Toshiba Satellite Radius 12. Bijzonder aan deze tablet is dat hij een 4K scherm heeft.

Specificaties Toshiba Satellite Radius 12

Volgens Toshiba is de Toshiba Satellite Radius 12 “de eerste 12.5 inch Ultra HD 4K convertible ter wereld”. Hij verschijnt in twee verschillende uitvoeringen: de ene variant heeft een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels), de ander een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels). Onder de motorkap is de laatste Intel Core i7 processor te vinden. De kloksnelheid van deze CPU is nog onbekend. Het werkgeheugen varieert en kan oplopen tot 8GB.

Net als bij de Yoga Pro-tablets is het scherm om te vouwen in een soort van tent-stand. Het voordeel hiervan is dat je zelf je kijk- en werkhoek bepaalt. Wat betreft connectiviteit heeft Toshiba kosten noch moeite gespaard. Naast twee reguliere USB-poorten en een HDMI-output heeft de convertible tevens een USB-C aansluiting. Daarmee laadt de tablet sneller op dan zijn voorgangers en vindt dataoverdracht sneller plaats.

De Toshiba Satellite Radius 12 draait op Windows 10 en ondersteunt een feature die alleen op dit besturingssysteem is terug te vinden: Windows Hello. Met deze techniek is het mogelijk om met je gezicht of vingerafdruk in te loggen op je tablet of PC. Volgens Toshiba is dat geen enkel probleem met HD-camera aan de voorzijde. Of de camera is uitgerust met RealSense-technologie is niet bekend.

Prijs en beschikbaarheid

Over het prijskaartje van de Toshiba Satellite Radius 12 is nog niets bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de vraag vanaf wanneer de convertible verkrijgbaar is.

IFA 2015

Deze en volgende week vindt de IFA plaats in Berlijn, de grootste technologiebeurs van Europa. Allerlei grote merken en kleine startups presenteren hier hun nieuwste tablets, smartphones, wearables, computers en andere gadgets. Deze week zijn de perspresentaties, vanaf volgende kunnen consumenten een kijkje nemen op de beursvloer en met de nieuwste speeltjes spelen. Ook dit jaar brengt TabletGuide jullie het belangrijkste tabletnieuws van de IFA.

Volg de laatste ontwikkelingen uit Berlijn door op de IFA2015 tag te klikken/drukken.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer