Opnieuw foto’s Xiaomi Mi Pad 2 opgedoken

0

De laatste tijd horen we wel vaker dat Xiaomi aan een nieuwe tablet werkt: de Mi Pad 2. Uitgelekte foto’s hebben we echter nauwelijks nog voorbij zien komen. Eind maart verschenen de eerste foto’s, maar de kwaliteit was pover en de tablet was nauwelijks te zien. De Chinese techwebsite Mobile-Dad heeft gisteren nieuwe foto’s online gezet waarop naar verluidt de Xiaomi Mi Pad 2 te zien is. Tevens bevestigt de website de geruchten die we eerder voorbij hebben zien komen.

Te beginnen bij de foto’s. Het is de vraag of het hier daadwerkelijk om de Xiaomi Mi Pad 2 gaat. Het Mi Pad logo is weliswaar duidelijk in beeld gebracht, maar het lijkt haast wel of de tablet een plastic behuizing heeft. Volgens eerdere geruchten zou de Mi Pad 2 juist een meer high-end uitstraling krijgen, onder meer doordat de plastic behuizing van het origineel plaats zou maken voor een metalen behuizing met glas aan de achterkant (vergelijkbaar met Apples iPhone). Ook heeft de tablet op de foto’s behoorlijke forse bezels (rand rondom het display).

Specificaties Xiaomi Mi Pad 2

Neem de foto’s dus niet al te serieus. Wat betreft de specificaties bevestigt Mobile-Dad wat we in het verleden al eerder hebben gehoord.

Wat weten we tot nu toe over de Xiaomi Mi Pad 2? Volgens de laatste geruchten heeft deze tablet een slot voor een simkaart, maakt de felgekleurde plastic behuizing plaats voor een metalen omhulsel met glasachtige achterzijde, draait de tablet MIUI 6, een besturingssysteem dat gebaseerd is op Android 5.0, is de tablet uitgerust met de nieuwste 14nm Cherry Trail-processor van Intel en draait de tablet mogelijk op twee besturingssystemen: Android 5.1 (Lollipop) en Windows 10.

De Chinese techwebsite meldt verder dat de Mi Pad 2 naar verluidt 3GB of 4GB aan werkgeheugen meekrijgt. Het scherm is eveneens een stuk groter dan zijn voorganger: 9.7 inch in  plaats van 7.9 inch. De beeldverhouding of aspect ratio is 4:3.

Ten slotte noemt Mobile-Dad als eerste een lanceringsdatum: oktober 2015. Of de Xiaomi Mi Pad 2 ook zijn weg naar Europa zal vinden is niet bekend. De eerste tablet van het Chinese technologiebedrijf was alleen via-via te koop in Europa.

Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi Mi Pad 2

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer