De LG Rolly: ’s werelds eerste oprolbare toetsenbord

0

We hebben grote en compacte toetsenborden. Er bestaan zelfs opvouwbare keyboards. Maar een oprolbare toetsenbord is een unicum. Het Zuid-Koreaanse LG heeft vandaag het allereerste oprolbare exemplaar onthuld: de LG Rolly.

Wie regelmatig speeches, e-mails of andere teksten typt op een tablet weet het als geen ander: typen op een extern toetsenbord is fijner en gaat veel sneller dan het virtuele toetsenbord op het scherm. Met andere woorden, een keyboard vergroot je productiviteit. Probleem is echter dat losse keyboards niet handig zijn mee te nemen vanwege het formaat. Daar heeft LG iets op bedacht.

Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf heeft een toetsenbord ontworpen die je kunt oprollen. De LG Rolly is in deze vorm zo compact dat hij zonder problemen in een handtas past, zoals de onderstaande demonstratievideo toont.

Als het toetsenbord volledig is uitgerold bestaat hij uit vieren rijen met toetsen. Op een regulier toetsenbord zijn de cijfers terug te vinden op de numpad, of in de rij die boven de QWERTY-regel is opgenomen. De LG Rolly heeft geen numpad of vijfde rij. Als je goed naar de video kijkt zie je dat de cijfers in de eerste regel zijn terug te vinden. Door op de function-knop (Fn) plus de juiste letter te drukken verschijnen cijfers in beeld.

Het toetsenbord is gemaakt van polycarbonaat en ABS-plastic om het om te toveren in een duurzaam product. De toetsen staan 17 millimeter uit elkaar, in plaats van 18 op de meeste desktoptoetsenborden. Zodoende schrijf je snel je teksten en weet LG het design compact te houden. De toetsen zijn uitgerust met haptische feedback. Bovendien heeft de LG Rolly een ingebouwde standaard. In de bovenstaande demonstratievideo zie je dat deze wel maar één kijk- en werkhoek heeft.

Dual Pairing

Dankzij Dual Pairing kun je tot twee apparaten tegelijkertijd verbinden met de LG Rolly. Switchen tussen de apparaten doe je door simpelweg op Fn + D te drukken. Zodra je het toetsenbord uitrolt schakelt hij zichzelf automatisch aan en zoekt hij opnieuw verbinding met het Bluetooth-apparaat dat je eerder gebruikte. Wat betref de stroomvoorziening: één AAA-batterij is voldoende om het accessoirestuk drie maanden van energie te voorzien (bij gemiddeld gebruik).

Beschikbaarheid LG Rolly

De LG Rolly verschijnt in september in de VS. Europa, Latijns-Amerika en Azië zijn later aan de beurt. De adviesprijs is nog niet bekendgemaakt. Op de IFA-beurs in Berlijn geeft de Zuid-Koreaanse fabrikant meer duidelijkheid over de beschikbaarheid en prijs van de LG Rolly.

LG Rolly

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer