YouTube Gaming vandaag live in VS en VK

0

YouTube Gaming voor Android en iOS is vanaf vandaag te downloaden. Helaas nog niet in ons land, maar wel in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Google wil de gamingdienst zo spoedig mogelijk ook in andere landen uitbrengen.

Dat melden diverse media.

Video’s bekijken hoe anderen games spelen is ontzettend populair. Diverse YouTube-kanalen als PewDiePie en Smosh Games verdienen er zelfs hun brood mee door hele dagen alleen maar computerspelletjes te spelen. Live kijken hoe een gamer zijn favoriete spel speelt is een markt die goed is voor een omzet van naar schatting enkele miljarden dollars.

Om hier een graantje van mee te pikken probeerde Google afgelopen jaar om Twitch in te lijven, het populairste platform om live games te streamen. Helaas voor Google verloor het bedrijf de overnameslag van Amazon, dat een bedrag van 970 miljoen dollar neerlegde voor Twitch.

Toen had Google nog maar één alternatief: zelf met een eigen gamingplatform op de proppen komen. Half juni kondigde Google aan dat het druk bezig was met de creatie van YouTube Gaming, naar eigen zeggen het platform voor gamers. Wie op dit moment een live evenement of live stream wil uitzenden via YouTube, maar zijn evenement van tevoren aankondigen en inplannen op YouTube. Daar brengt Google met YouTube Gaming verandering in zodat iedereen spontaan zijn eigen stream kan starten, zoals bij Twitch al vanaf dag één kan.

YouTube Gaming bestaat bij lancering uit meer dan 25.000 pagina’s waar één game, uitgeverij of gamer centraal staat. Gamers kunnen zich hiervoor aanmelden zodat ze geen enkele video hoeven te missen. Video’s kunnen met 60 frames per seconde (FPS) worden uitgezonden en het is tevens mogelijk om live-uitzendingen te pauzeren of terug te spoelen. Streams worden bovendien automatisch geconverteerd en geüpload naar je YouTube-kanaal.

Wanneer YouTube Gaming in ons land beschikbaar is laat Google in het midden. De startpagina laat op dit moment alleen de melding ‘Coming Soon’ zien.

Kijk jij er al naar uit om uren te slijten achter je tablet of computer om YouTube Gaming te gebruiken? Laat het ons weten door een reactie achter te laten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer