Kurio presenteert Kurio Smart tablet voor kinderen

0

Kurio, bekend om zijn tabletassortiment voor kinderen, kondigt vandaag een nieuwe 2-in-1 aan: de Kurio Smart, een laptop en tablet in één. De Kurio Smart is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 199,99 euro.

Het Franse bedrijf prijst de tablet als ‘het perfecte apparaat voor huiswerk én ontspanning’. Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht komt de aankondiging van de Kurio Smart niet als een grote verrassing.

Specificaties Kurio Smart

Allereerst de specificaties. De Kurio Smart heeft een 8.9 inch display met IPS voor brede kijkhoeken en een resolutie van 1280 x 800 pixels. Onder de motorkap schuilt een Intel Bay Trail Z3735G quadcore-processor, met een maximale kloksnelheid van 1.83GHz. De grafische kaart (GPU) is eveneens van Intel, namelijk een Intel HD Graphic Gen 7. Het werkgeheugen bedraagt 1GB, het intern geheugen 32GB dat eventueel met microSDHC-kaart is uit te breiden met nog eens 32GB.

Van de camera’s moet je niet al te hoge verwachtingen hebben. Achterop is een 2 megapixelcamera te vinden en aan de voorkant een 0.3 megapixelcamera. Naast WiFi (802.11 b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE) heeft de Kurio Smart ook een micro-HDMI-aansluiting waarmee je de tablet op de tv kunt aansluiten. De accu heeft een capaciteit van 4.900 mAh. Het toetsenbord is met een pogo-pin verbinding los en vast te koppelen. De tablet draait op Windows 8.1, maar is gratis te upgraden naar Windows 10.

Kurio Smart

Software

De Kurio Smart is standaard uitgerust met het Microsoft Office pakket, inclusief Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast krijg je een proefabonnement van drie maanden op Ambrasoft, een online taal- en rekenprogramma dat veel in het basisonderwijs wordt gebruikt.

Kurio heeft de tablet uitgerust met 40 voorgeïnstalleerde apps, waaronder diverse populaire games, educatieve apps en video’s. Ook aan beweging komen de kids niet tekort: de Kurio Smart telt acht sportgames die gebruikmaken van de Kurio Motion 2 functionaliteit en ze stimuleert om flink te bewegen.

Om je kind of kinderen veilig op internet te laten surfen heeft Kurio de tablet voorzien van ouderlijk gezag. Hiermee kunnen ouders met een wachtwoord instellen tot welke informatie, websites en apps hun kroost geen toegang heeft. Tevens kunnen ze een kinderprofiel aanmaken met internetfilters en tijdslimieten instellen.

Verkrijgbaarheid

De Kurio Smart is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 199,99 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer