Acer klaar om zijn eerste gaming tablet te lanceren

0

Wie op zoek is naar een tablet om zijn gameverslaving op te botvieren, zal ongetwijfeld snel uitkomen bij de NVIDIA Shield Tablet.  Dankzij zijn handzame formaat, Full HD-scherm, krachtige Tegra K1 quadcore-processor en grafische kaart, en ingebouwde mogelijkheden om de prestaties van het scherm en de processor te optimaliseren, is dit bij uitstek dé tablet voor gameliefhebbers.

Maar er zijn meer kapers op de kust. Acer toonde begin juni de Acer Predator 8 op de Computext-beurs in Taipei. Hiermee gaat de Taiwanese tabletproducent rechtstreeks de concurrentie aan met NVIDIA. De lancering van deze tablet is aanstaande als we Digitimes mogen geloven. De Taiwanese techwebsite zegt dat Acer het groene licht heeft gegeven om de massaproductie van deze Android-tablet te starten. Volgens anonieme bronnen uit de productieketen is deze dan in de loop van het derde of vierde kwartaal verkrijgbaar.

Wat weten we tot nu toe over de Acer Predator 8?

De Acer Predator 8 valt onmiddellijk op door zijn unieke design. In alle vier de hoeken heeft de tablet aan de voorzijde een speaker geïntegreerd. Deze wordt afgeschermd door een roodgekleurd rooster. De achterkant bestaat uit twee rode highlights en diverse panelen. Deze geven de tablet een buitenaards en futuristische look and feel.

Over de technische specificaties is nog niet veel bekend. Acer iet op de Computex-beurs weten dat de tablet aangedreven wordt door een Intel Atom x7 quadcore-processor. Deze CPU met 64-bitsarchitectuur heeft standaard een kloksnelheid 1.6 GHz, maar kan dankzij Intels Burst Mode oplopen tot 2.4 GHz.

Ook weten we dat deze tablet uitgerust wordt met haptische feedback. Dat houdt in dat het scherm verschillende oppervlaktenstructuren kan simuleren door middel van ultrasone trillingen. Om een glad oppervlak na te bootsen verzendt de tablet trillingen op een hoge frequentie. Door de frequentie van de trillingen te variëren wordt het mogelijk om ruwe structuren of hobbels te laten voelen.

Ten slotte weten we dat gebruikers met de Acer Predator 8 gepersonaliseerde video- en audio-profielen kunnen aanmaken en opslaan.

Beschikbaarheid

Anonieme bronnen bevestigen tegenover Digitimes dat de Acer Predator 8 in de loop van het derde of vierde kwartaal in de schappen ligt. De verkoopprijs kennen zij niet.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer