‘Samsung werkt aan 12 inch Windows-tablet’

0

Samsung Galaxy Tab A, Samsung Galaxy Tab E, Samsung Galaxy Tab S2: Samsung heeft dit jaar al behoorlijk wat nieuwe tablets gelanceerd. Eerder vandaag schreef TabletGuide dat er opnieuw aanwijzingen waren opgedoken dat het Zuid-Koreaanse bedrijf aan een 18.4 inch grote Android-tablet werkt. Zojuist stuitte ik op een bericht dat Samsung mogelijk ook aan een nieuwe Windows-tablet werkt met een beelddiagonaal van 12 inch.

Dat schrijft G for Games, dat een berichtje zag voorbijkomen op Weibo, de Chinese tegenhanger van Twitter.

De informatie is afkomstig van iemand die onlangs een grafiek publiceerde waarin de scores van Geekbench 3 te zien waren van diverse nieuwe-generatie chipsets. Hij schrijft dat Samsung aan een Windows-tablet werkt die 12 inch groot is. Volgens hem krijgt deze tablet een Super AMOLED display, een scherm dat door Samsung is ontwikkeld en momenteel alleen de Samsung Galaxy Tab S en Tab S2 hebben. De resolutie bedraagt naar verluidt 2560 x 1600 pixels of 3840 x 2400 pixels.

De motor wordt gevormd door een 14nm Intel Core M-processor. Verder heeft de mysterieuze Windows-tablet 4GB aan werkgeheugen, draait hij op Windows 10, is hij slechts 6,2 millimeter dik, weegt hij 600 gram en krijg je er een S-Pen bij cadeau. Dat laatste is niet vreemd: wellicht wil het Zuid-Koreaanse bedrijf de strijd aanbinden met de Surface Pro-serie van Microsoft. Deze tablets werken nauw samen met de Surface Pen, een stylus die je afzonderlijk bij de high-end Windows-tablets van Microsoft moet kopen. Door gratis een S-Pen te leveren hoopt Samsung dat zijn tablet een aantrekkelijker alternatief is voor consumenten.

Over een eventuele releasedatum en adviesprijs is nog niets bekend.

ATIV-serie

Het zou niet de eerste keer zijn dat Samsung een Windows-tablet op de markt brengt. Misschien herinner je je nog de Samsung ATIV-lijn. Deze tablets draaiden allemaal op Windows 8. Hoogstwaarschijnlijk was dit geen groot succes, want daarna heeft Samsung steevast alleen maar Android-tablets geproduceerd. Wellicht wil het Zuid-Koreaanse bedrijf een nieuwe poging wagen met deze tablet, als de geruchten tenminste kloppen.

Zou jij een Windows-tablet van Samsung een interessant alternatief vinden voor de Surface Pro-tablets van Microsoft? Laat het ons en de lezers weten door een reactie onder dit artikel achter te laten.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer