Opnieuw aanwijzingen voor 18.4 inch tablet Samsung

0

Begin deze maand zagen we via in de Indiase test- en keuringsinstantie Zauba al ‘bewijs’ dat Samsung aan een 18.4 inch grote tablet werkt. Vandaag zijn er opnieuw aanwijzingen opgedoken dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf plannen heeft voor een dergelijke tablet. Onze collega’s van Sammobile zeggen dat ze informatie hebben ontvangen van een Samsung-tablet met de productcode SM-T670.

Volgens Sammobile is deze tablet niet zozeer bestemd voor huis-tuin-en-keukengebruikers zoals jij en ik, maar voor kantoren en klaslokalen. De mysterieuze tablet heeft als codenaam ‘Tahoe’.

Specificaties

We wisten al dat deze tablet een beelddiagonaal van 18.4 inch heeft, maar Sammobile zegt over meer technische specificaties te beschikken. De tablet heeft een TFT LCD-display met een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels). Onder de motorkap schuilt een 64-bits Exynos 7580 quadcore-processor die geklokt is op een snelheid van 1.66GHz. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB, het intern geheugen 32GB. De opslagcapaciteit is met een microSD-kaart uit te breiden met maximaal 128GB.

Net als de meeste tablets heeft de ‘Tahoe’ twee camera’s: een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 2.1 megapixelcamera aan de voorzijde. De batterij heeft een capaciteit van 5.700 mAh. Hoelang de tablet meegaat voordat hij leeg is, is onbekend. Over de connectiviteit (WiFi, Bluetooth) en de sensoren die Samsung in de tablet heeft verwerkt is niets bekend. De tablet heeft de volgende afmetingen: 451,8 x 275,8 x 11,9 millimeter (L x B x D). Ten slotte meldt Sammobile dat de ‘Tahoe’ draait op Android 5.1 (Lollipop), momenteel de nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor tablets en smartphones.

Beschikbaarheid

Wanneer de tablets in de schappen ligt is onbekend. Informatie over een adviesprijs ben ik ook nog nergens tegengekomen op internet. TabletGuide houdt de ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten. Mocht er meer nieuws opduiken, dan lees je dat uiteraard op onze website.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer