Google lanceert derde previewversie Android M

0

Na maandenlang speculeren kwam er gisteren een einde aan de onzekerheid. Maandagavond Nederlandse tijd maakte Google de naam van zijn nieuwe besturingssysteem bekend: Android Marshmallow. De onthulling van de naam ging gepaard met de lancering van de derde previewversie van het besturingssysteem. Lees snel verder om te zien wat er nieuw is en waar je hem kunt downloaden.

Afgelopen maand rolde Google de tweede previewversie uit van Android M. Officieel heet het een publieke testversie, maar in praktijk valt dat vies tegen. Alleen met een Nexus-tablet of -smartphone is het mogelijk om het nieuwe besturingssysteem te testen. Bovendien is het OS niet voor alle Nexus-apparaten beschikbaar. Heb je een Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 of Nexus Player? Dan kun je nu al spelen met Android Marshmallow. De Nexus 4, Nexus 7 (2012 en 2013) en Nexus 10 vallen buiten de boot.

Heb je dus een van de bovenstaande Nexus-toestellen en wil je het nieuwe besturingssysteem nu al met je eigen ogen bekijken? Google heeft de factory images online gezet op de Android Developer website.

Wat is er nieuw in de derde previewversie?

Deze update bevat helaas geen grootse wijzigingen ten opzichte van de eerste en tweede previewversie. In de changelog noemt Google slechts twee incrementele veranderingen: de finale interface van het permissiesysteem en een update van de vingerafdrukscanner.

 • Android Platform Change:
  • Final Permissions User Interface — we updated the permissions user interface and enhanced some of the permissions behavior.
 • API Change:
  • Updates to the Fingerprint API — which enables better error reporting, better fingerprint enrollment experience, plus enumeration support for greater reliability.

Samsung

Via een infographic meldde Samsung wat Android Marshmallow of Android 6.0 aan nieuwe functies met zich meebrengt. Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf noemde onder meer het nieuwe permissiesysteem, automatische back-ups van app-data en track memory om op te sporen welke apps het grootste beslag leggen op het werkgeheugen.

In het artikel ‘Google onthult Android M. Dit is wat je moet weten’ geven we een overzicht van alle nieuwe functionaliteiten die Android M met zich meebrengt. In een aantal losse artikelen hebben we enkele nieuwe toevoegingen uit de doeken gedaan.

Google pakt prioriteitsmodus aan in Android M
Meer details bekend over automatische back-ups Android M
Kleine vernieuwingen in Android M die je misschien niet opgevallen waren

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 8.9 inch
 • Besturingssysteem Android 5
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
 • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
 • Gewicht 425 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer