Nieuwe Android-versie heet Android Marshmallow

0

Mars, Milka, M&M, Muffin, Milkshake: na maanden van speculeren weten we na maandagavond eindelijk hoe de nieuwe Android-versie officieel gaat heten. Google heeft deze omgedoopt tot Android Marshmallow. Het besturingssysteem krijgt versienummer 6.0.

Dat maakte Google maandagavond Nederlandse tijd bekend via zijn blog.

Dat de nieuwe Android-versie met de letter –M zou beginnen was al bekend. Google gaat namelijk alfabetisch te werk. De eerste twee versies hadden nog geen specifieke naam, maar sinds de derde iteratie gebruikt Google de naam van zoete lekkernijen. Hieronder een terugblik van de eerste versies tot op heden

Android Cupcake (1.5)
Android Donut (1.6)
Android Eclair (2.0 – 2.1)
Android Froyo (2.2.x)
Android Gingerbread (2.3.x)
Android Honeycomb (3.0 – 3.2.x)
Android Ice Cream Sandwich (4.0.x)
Android Jelly Bean (4.1 – 4.3.x)
Android KitKat (4.4.x)
Android Lollipop (5.0–5.1.x)
Android Marshmallow (6.0)

Van iedere Android-versie is een standbeeld terug te vinden op de campus van Google. Gisteren onthulde Google deze in het bijzijn van de pers. In de onderstaande video kun je de onthulling bekijken.

Teaser

Vorige week plaagde Google ons nog een video waarin allerlei mogelijke namen van het nieuwe besturingssysteem werden genoemd. Marshmallow was overigens één van de namen die zij daarbij noemden.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer