LG kondigt G Pad 2 8.0 voor Zuid-Korea aan

0

LG heeft zonder bombarie de G Pad 2 8.0 aangekondigd. De 8″ tablet met mid-range hardware komt vooralsnog alleen uit in Zuid-Korea. Het is nog onduidelijk of de tablet ook naar Nederland komt.

De G Pad 2 8.0 is de opvolger van de G Pad 8.0. De tablets lijken qua ontwerp en specificaties veel op elkaar, al zijn er enkele opvallende verschillen zichtbaar. Zo heeft het nieuwe model (met het typenummer LGV498) een volledige USB 2.0-poort die gebruikt kan worden om randapparatuur met de tablet te verbinden. LG zegt dat je onder andere een gamecontroller, USB-stick en toetsenbord op de tablet kan aansluiten. Ook wordt er een 3,5 mm dikke styluspen meegeleverd waar je bijvoorbeeld aantekeningen mee kan maken.

Verdere specificaties van de G Pad 2 8.0 maken weinig indruk. De tablet beschikt over een 8″ IPS-scherm (1280 bij 800 pixels), Snapdragon 400 processor en 1,5GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit meet 32GB en is uitbreidbaar met een Micro-SD kaart van maximaal 128GB. De resoluties van de camera’s wordt niet genoemd. De accu heeft een capaciteit van 4200 mAh. Er is ondersteuning voor Wifi, Bluetooth 4.0 en GPS. Teleurstellend is dat de G Pad 2 8.0 draait op Android 5.0 Lollipop, terwijl versie 5.1 al enkele maanden uit is. LG heeft de software voorzien van features als het draaien van twee apps naast elkaar. Ook worden er verschillende Microsoft Office-applicaties voorgeïnstalleerd. De afmetingen van de tablet zijn 113,8 bij 189,32 bij 10,15 millimeter en hij weegt 347 gram. De tablet komt in de kleuren zwart en wit op de markt.

 

Ook een high-end G Pad 8.3 op komst?

Eind juli dook er een gerucht op dat LG werkt aan een opvolger van de high-end G Pad 8.3. De tablet zou in oktober verschijnen en beschikken over een snelle Snapdragon 805 processor. Het feit dat LG nu een nieuw instapmodel heeft onthuld, geeft in ieder geval aan dat de G Pad-serie nog springlevend is. Alhoewel: de G Pad 2 8.0 wordt alleen in Zuid-Korea uitgebracht. TabletGuide heeft contact opgenomen met LG Benelux of er plannen zijn om de tablet ook hier uit te brengen. Bij een reactie zullen we dit artikel van een update voorzien.

 

Share.

Over de auteur

Reageer