Google brengt Hangouts 4.0 uit voor Android

0

Google heeft Hangouts 4.0 voor Android vrijgegeven. De langverwachte update brengt een gewijzigd ontwerp, meer mogelijkheden voor Android Wear smartwatches en moet sneller werken. Onderaan dit artikel vind je de downloadlink.

Wat is er nieuw in versie 4.0?

De update geeft de Hangouts-app een ander ontwerp. De tabbladen bovenin het scherm hebben het veld moeten ruimen: alles regel je voortaan met de ronde actieknop, rechtsonder in beeld. Daarnaast zijn ook je profielfoto, naam en e-mailadres verdwenen, waar de tekst ‘Hangouts’ voor in de plaats is gekomen. Ook zijn er meer Material Design-elementen toegevoegd. Zichtbare effecten, licht gewijzigde kleuren en een vereenvoudigde weergave moeten voor een meer gebruiksvriendelijke app zorgen.

Verder heeft Google gesleuteld aan het verzenden van bijlagen, wat niet zo fijn werkte. In Hangouts 4.0 is het makkelijker om zaken als een bestand, smiley, GIF’je, locatie of foto te delen. Of foto’s, want de update brengt eindelijk de mogelijkheid om direct meerdere foto’s tegelijk te verzenden. Een veelgevraagde feature die tot dusver in Hangouts ontbrak. Ook zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd voor wie belt en SMS’t met Hangouts, en krijgt de app meer mogelijkheden op Android Wear smartwatches.

Hangouts blijft traag aanvoelen

Google meldt dat de app sneller is geworden en minder stroom verbruikt, al plaatsen we daar nog een kanttekening bij. Onze eerste ervaringen met Hangouts 4.0 zijn op het gebied van snelheid namelijk niet erg positief. Hangouts voelt nog steeds sloom aan, zeker in vergelijking met andere chatapps als Whatsapp en Telegram. Dit valt vooral op bij het wisselen tussen gesprekken en het laden van bijvoorbeeld een foto, jammer. Zeker omdat Google vol trots aangaf de app eindelijk sneller te hebben gemaakt. Wellicht dat de app nog sneller wordt met toekomstige updates, maar vooralsnog blijft Hangouts hekkensluiter qua snelheid. Ook is het jammer dat de update geen nieuwe features voor de tablet met zich meebrengt.

Hangouts 4.0 downloaden

Google rolt de update stapsgewijs door in de Play Store, waardoor het kan dat hij pas over enkele uren of dagen voor jou beschikbaar komt. Wil je niet daar niet op wachten dan heeft APKMirror de APK voor je. Gesigneerd door Google, dus veilig om te downloaden. De update overschrijft de huidige Hangouts-app en er gaan geen gegevens verloren.
iOS gebruikers kregen de 4.0-update eind juni al binnen, overigens.

Laat je even weten wat jij van Hangouts 4.0 voor Android vindt?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Hangouts Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Communicatie
  • Downloaden

Over de auteur

Reageer