‘Xiaomi Mi Pad 2 draait op Android 5.1 en Windows 10’

0

Afgelopen week schreef ik voor TabletGuide nog een bericht dat Xiaomi momenteel aan een nieuwe tablet met Windows 10 werkt. Het nieuws was afkomstig van een naar verluidt betrouwbare Chinese analist. Dezelfde man zegt nu dat het Chinese technologiebedrijf zijn pijlers heeft gezet op een tablet die draait op twee verschillende besturingssystemen: Android 5.1 (Lollipop) en Windows 10.

Dat meldt cngadget.info.

Volgens Pan Jiutang is het nog een kwestie van tijd totdat Xiaomi de Mi Pad 2 lanceert. De lancering vindt volgens de analist ergens in de loop van het derde kwartaal plaats, wat van begin juli tot en met eind september loopt.

ASUS

De keuze voor twee besturingssystemen op één tablet –ook wel dual-boot of dual-OS genoemd– is interessant. Slechts een handjevol tabletproducenten (veelal Chinese bedrijven die hun producten lokaal verkopen) heeft dergelijke tablets op de markt gebracht. Een voorbeeld daarvan is de Chuwi Vi8.

In het recente verleden zijn er pogingen gedaan om dergelijke tablets internationaal te lanceren. In januari 2014 presenteerde ASUS op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de Transformer Book Duet TD300, een tablet die zowel op Android als Windows draaide. Het zou de eerste dual-OS tablet zijn die wereldwijd verkocht zou moeten worden. Echter, ASUS stuitte op de nodige hobbels. Zowel Google als Microsoft zouden niets in een dergelijke product zien, omdat ze bang waren dat het ten koste zou gaan van hun eigen diensten en producten.

Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi zou eveneens dergelijke plannen hebben met de Mi Pad 2. Er zijn nog maar weinig details bekend over deze tablet. Volgens de geruchten die momenteel de ronde doen op internet heeft deze tablet een slot voor een simkaart, maakt de felgekleurde plastic behuizing plaats voor een metalen omhulsel met glasachtige achterzijde, draait de tablet MIUI 6, een besturingssysteem dat gebaseerd is op Android 5.0, en zou de tablet uitgerust zijn met de nieuwste 14nm Cherry Trail-processor van Intel.

Op zondag 16 augustus houdt Xiaomi een persevenement waar het de nieuwste versie van MIUI gaat tonen. MIUI is een zogeheten custom rom, wat inhoudt dat fabrikanten een eigen versie rondom Googles mobiele besturingssysteem Android hebben gebouwd. Mogelijk dat we op deze datum meer te horen krijgen over een nieuwe Windows 10 tablet.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer