NVIDIA Shield Tablet ontvangt Android 5.1.1 (Lollipop) update

0

Misschien heb je het al gemerkt, maar misschien ook niet. NVIDIA is vrijdagmiddag begonnen met het uitrollen van de nieuwste Android-versie voor de NVIDIA Shield Tablet: Android 5.1.1 (Lollipop).

Dankzij de update zijn enkele bugs geplet en draait het besturingssysteem nog soepeler op de tablet. Ook de audio output is aangepakt, iets waarover sommige fanatieke gamers over klaagden na de vorige update.

Als het goed is geeft de Shield Tablet automatisch aan dat er een update klaarstaat. Zo niet, dan ga je naar Instellingen, Over tablet en Systeem updates (Settings, About Tablet en Sustem updates). De update is in totaal 767,29MB groot.

Specificaties NVIDIA Shield Tablet

De Shield Tablet heeft een 8 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD) en een pixeldichtheid van 275 ppi. Onder de motorkap schuilt de Tegra K1 quadcore-processor die geklokt is op 2.2 GHz. De grafische kaart is een Kepler GPU met 192 kernen voor goede grafische prestaties. Het intern geheugen is 16GB of 32GB, dat eventueel met een microSD-kaartje is uit te breiden met maximaal 128GB. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 2GB.

Zowel de voor- als achterkant hebben een 5 megapixelcamera. Qua connectiviteit beschik je met deze tablet over een USB 2.0-poort, microUSB en miniHDMI-uitgang om de tablet op je TV aan te sluiten. Daar bovenop heb je bovendien ook nog WiFi (802.11 a/b/g/n) en Bluetooth 4.0 (LE). Tevens is er een versie die ook over een 3G/4G-module beschikt. Ten slotte krijg je ook nog een stylus bij deze tablet. Aanvankelijk draaide de tablet op Android 4.4 (KitKat). Vorig jaar november is Android 5.0 (Lollipop) als update beschikbaar gesteld voor deze gaming tablet. In mei rolde NVIDIA Android 5.1 (Lollipop) uit.

De Shield Tablet is sinds augustus vorig jaar te koop in Nederland voor 299 euro. De versie met 32GB intern geheugen en 4G-module is verkrijgbaar vanaf 399 euro.

Lees onze review van de NVIDIA Shield Tablet
Lees onze review van de NVIDIA Shield Controller
Lees onze review van de NVIDIA Shield Cover

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1080
  • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
  • Gewicht 390 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer