‘Specificaties LG G Pad 2 bekend, komt in oktober uit’

0

De Chinese Twitter-lekker @Leaksfly zegt informatie te hebben over de LG G Pad 2. De tablet zou in oktober verschijnen en beschikt naar verluidt opnieuw over een 8,3″ Full-HD scherm. Andere specificaties hebben wel een upgrade gehad.

Zo zou er gebruik worden gemaakt van een quadcore Qualcomm Snapdragon 805 processor. Deze chipset wordt niet veel in tablets gebruikt, maar is meer te vinden in high-end smartphones als de Nexus 6. Het werkgeheugen van de G Pad 2 meet 3GB, de opslagcapaciteit 32GB. Volgens de bron is dit uit te breiden met een Micro-SD kaartje. Het scherm van de tablet zou weer 8,3″ groot zijn en 1920 bij 1200 pixels tellen; Full-HD dus.
Aan de voorkant van de tablet vind je naar verluidt een 5 megapixel webcam. Aan de achterkant zou een 8 megapixel camera geplaatst zijn. De tablet draait op Android 5.1 Lollipop. Aangezien @Leaksfly meldt dat de LG G Pad 8.3 2 in oktober uitkomt, mogen we aannemen dat hij snel een update ontvangt naar Android M.

Eerste generatie G Pad 8.3

De huidige G Pad 8.3 beschikt over een 8,3″ Full-HD scherm, Snapdragon 600 chipset en 2GB werkgeheugen. Aan de achterkant is een 5 megapixel camera te vinden, terwijl de webcam het met 1.3 megapixels moet doen. De interne opslagcapaciteit meet 16GB en biedt ruimte aan een Micro-SD slot. De tablet draait nog op Android 4.4 KitKat maar krijgt binnen enkele maanden een update naar versie 5.0, zo heeft LG gezegd. Of de huidige G Pad 8.3 nog een update kan verwachten naar Android M is nog niet bekend, maar dit updateschema wekt de indruk van niet. Het zou in ieder geval een begrijpelijke beslissing zijn: als Android M uitkomt, is de tablet meer dan twee jaar oud.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.3 inch
  • Besturingssysteem Android 4
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 216.8 x 126.5 x 8.3 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 600
  • Gewicht 338 gram
  • Opslagruimte 16
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer