Acer brengt nieuwe Windows-convertible uit in VS

0

Zonder een officiële aankondiging heeft Acer de One 10 (S1002) op de Amerikaanse markt gebracht. De 10,1″ tablet wordt geleverd met een toetsenbord en is zo om te toveren tot een minilaptop. Het geheel draait op Windows 8.1 en kost slechts tweehonderd dollar.

Er zijn tientallen Windows-convertibles verkrijgbaar, variërend van budget modellen tot echte laptopvervangers. Ook Acer heeft verschillende uitvoeringen in zijn portfolio, en breidde dat deze week uit met de One 10 (S1002). Zonder enige aankondiging verscheen de tablet plots op de Amerikaanse website van de fabrikant. Ook is hij verkrijgbaar bij de – eveneens Amerikaanse – winkelketen Best Buy. De One 10 (S1200) heeft een prijskaartje van 199,99$ meegekregen. Voor dit geld kun je natuurlijk niet teveel verwachten, maar de specificaties van de tablet ogen niet slecht.

Zo beschikt het apparaat over een 10,1″ display dat 1280 bij 800 pixels telt. De gebruikte IPS-technologie staat garant voor goede kijkhoeken. Er is een Intel Atom Z3735F processor aanwezig, welke over vier kernen (quadcore) beschikt. Deze draaien op 1,33Ghz en worden ondersteund door 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit meet 32GB, al slurpt het systeem hier nog aardig wat vanaf. Het opslaggeheugen is uit te breiden met een Micro-SD kaartje van maximaal 32GB. De tablet draait op Windows 8.1 with Bing en is voorzien van een 2670 mAh accu.

Op het gebied van connectiviteit kun je rekenen op Wifi, Bluetooth 4.0, een Micro-USB poort en een Micro-HDMI aansluiting. Aan de voor- en achterzijde van de tablet vind je een 2 megapixel camera. De One 10 (S1002) komt met een toetsenbord waar je de tablet in kan klikken om hem zo te gebruiken als een kleine laptop.

best buy

De Acer One 10 (S1002) is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Het is nog niet bekend of dit wordt uitgebreid naar andere landen, bijvoorbeeld Nederland. TabletGuide heeft deze vraag uitgezet bij Acer Nederland en zal dit artikel van een update voorzien zodra wij een antwoord hebben ontvangen.

Update 24 juli: Acer Nederland laat desgevraagd aan TabletGuide weten dat de tablet naar verwachting eind augustus verkrijgbaar is in België. MediaMarkt wordt daar vooralsnog de exclusieve retailer, maar een verkoopprijs is nog niet bekend. Acer geeft aan dat er ook plannen zijn om de One 10 S1002 in Nederland uit te brengen, maar kan hier geen details bij geven.

Share.

Over de auteur

Reageer