Internet op je iPad? Bestel je abonnement bij Vodafone

Mega-investering HP in marketing van WebOS

maandag, maart 14, 2011 om 11:32 door Ries

Voorafgaand aan de onthulling van HP’s nieuwe visie met betrekking tot webOS, later vandaag, heeft HP kenbaar gemaakt 160 miljoen dollar uit te geven aan een reclamecampagne in Europa. HP gaat voor de distributie van haar mobiele portfolio gebruik maken van BrightStar, de grootste distributeur van mobiele apparatuur in Europa. De HP TouchPad is de eerste tablet die gebruik gaat maken van van het WebOS besturingssysteem.

De grote marketing budgetten zijn een van de voordelen van de overname van Palm door HP. Palm was zelf nooit in staat om wereldwijde marketing campagnes van dit formaat te bekostigen. Een van de Amerikaanse marketing campagnes kun je vinden onder dit artikel.


Vooralsnog zijn vanuit Palm alleen webOS apparaten uitgebracht in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Met de Palm Pre2 heeft HP een breder publiek in Europa weten te bereiken door deze smartphone online beschikbaar te stellen. Nu HP samen gaat werken met BrightStar is de kans groot dat de WebOS-apparaten, waaronder de HP TouchPad tablet, makkelijker te verkrijgen zijn in Nederland. BrighStar heeft samen met TechData, een grote distributeur van elektronica in Nederland, een joint-venture opgericht. De kans is groot dat TechData de Nederlandse distributie op zich gaat nemen.

De HP TouchPad is het eerste HP-tablet op de markt met WebOS. Het besturingssysteem is aangepast voor het gebruik op tablets. Daarnaast zijn enkele veel-gebruikte applicaties aangepast voor het gebruik op een groter scherm. Tabletguide  kreeg vorige maand een demonstratie van de HP TouchPad en het aangepaste besturingssysteem.

Een voorbeeld van een Amerikaanse reclamecampagne voor WebOS en de Palm-Pre smartphone-serie vind je hier. Het is nog niet bekend of de WebOS-tablet in Europa gepromoot gaat worden

Bron: Mobile News • Ries

  Heel jammer dat in het spotje een oude twitter app voorbij komt die al geruime tijd niet wordt geupdate door de ontwikkelaar. De populairste op dit moment zijn toch wel Carbon (beta) en Bad Kitty. Carbon geniet mijn voorkeur, omdat je o.a. meerdere accounts automatisch in een ‘Stack’ kan starten.

blog comments powered by Disqus

Poll

iPad 2 geïntroduceerd:

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Laatste reacties

Laatste Forum Berichten

 • Video's omzetten naar iPad-bestanden?

  geplaatst in forum Tips en trucs voor iPad  door Dirk over 18 maart 2011 in 3:01 PM

 • Chinese Tablet

  geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 17 maart 2011 in 12:06 PM

 • puzzel

  geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door mus over 16 maart 2011 in 2:17 PM

 • Advies aankoop tablet

  geplaatst in forum Vragen over Android tablets  door Leon over 16 maart 2011 in 11:31 AM

 • Mus

  geplaatst in forum Stel jezelf voor  door mus over 15 maart 2011 in 10:17 PM

Archief