‘Meer foto’s Samsung Galaxy Tab S2-serie gelekt’

0

Opnieuw zijn er persfoto’s gelekt van de nog onaangekondigde Samsung Galaxy Tab S2-modellen. De twee tablets worden naar verluidt op maandag 20 juli onthuld, maar veel specificaties zijn al bekend.

Gisteren schreef ik over de Samsung Galaxy Tab S2-serie omdat er verschillende foto’s en specificaties waren uitgelekt. Ook vandaag is het raak: een anonieme bron binnen Samsung heeft Tabletmoneys informatie verschaft over de aankomende tablets en noemt 20 juli als de dag van de onthulling. Dit strookt met eerdere geruchten. Ook de specificaties en foto’s komen overeen, wat een helder totaalplaatje schetst. De Galaxy Tab S2-tablets worden compact en krijgen high-end specificaties.

De Samsung Galaxy Tab S2-lijn bestaat uit 9,7″ en 8,0″ tablets. Beide modellen hebben een schermverhouding van 4:3, net als Apple’s iPad Air 2. De schermresolutie is met 2048 bij 1536 pixels ook gelijk. De Tab S2-tablets beschikken over een razendsnelle en door Samsung zelf ontwikkelde Exynos 7420 processor. Deze chipset is ook te vinden in de Galaxy S6-smartphone. Er is 3GB werkgeheugen (RAM) in de Tab S-modellen geplaatst. Ze draaien op Android 5.0.2 of 5.1 Lollipop, daar bestaat nog wat onduidelijkheid over. Over de prijzen zijn de twee verschillende bronnen het wel eens. Zo moet de Wifi-versie van de 8″ variant 399 euro gaan kosten, terwijl het 9,7″ model een prijskaartje van 499 euro krijgt. Voor een uitvoering met 4G-ondersteuning ben je 99 euro meer kwijt.

Een belangrijk verkooppunt van de tablets wordt het ontwerp. Beide modellen zijn namelijk ongelooflijk licht en dun, zo wordt er gemeld. De 8″ versie is slechts 5,5 millimeter dik en weegt een magere 260 gram. De 9,7″ variant weegt 407 gram en ook dat is opvallend weinig. Als deze informatie klopt zouden de Tab S2-modellen zelfs de dunste tablets ter wereld worden.

Volgens verschillende bronnen presenteert Samsung aankomende maandag (20 juli) de Galaxy Tab S2-tablets. Hieronder vind je de foto’s die Tabletmonkeys in handen heeft gekregen. Kijk jij uit naar deze nieuwe modellen?

Share.

Over de auteur

Freelance tech journalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. Meer over mij: www.rens-blom.com... Lees meer

Reageer