iPad 2 gedemonteerd: nieuwe specs

0

Een dag nadat de iPad 2 in Amerika in de verkoop is gegaan, heeft iFixit hem alweer gesloopt. Voor het goede doel weliswaar, want nu weten wij tenminste wat er nu precies in die smalle behuizing te vinden is. De tweede generatie iPad heeft meer gelijmde delen dan de eerste, waardoor het niet eenvoudig is het apparaat op een nette manier te demonteren. Maar ook met wat meer geweld komen de onderdelen uiteindelijk tevoorschijn.

Apple heeft tot nu toe geen uitspraken gedaan over de hoeveelheid RAM geheugen in het apparaat. Er gingen geruchten over 256 MB, maar de demontage leert ons dat de iPad 2 beschikt over 512 MB RAM. Ook de A5 dual core chipset komt tevoorschijn en gek genoeg is een deel van de chips door Samsung geproduceerd.

Er blijkt een 6570 mah batterij in te zitten en deze zou gelijke prestaties moeten halen in vergelijking met de eerste iPad, ondanks de nieuwe, zwaardere processor.

De ingebouwde camera blijkt een tegenvaller. Dit is hetzelfde type camera als in de iPod Touch, zonder automatische focus en minder dan 1 megapixel resolutie.

Bron: iFixit

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer