Google toont ethernet adapter voor Chromecast

0

De Google Chromecast is alweer een tijdje op de markt, maar de HDMI dongel is nog altijd bijzonder populair. De prestaties van het kleine apparaatje zijn afhankelijk van de snelheid van je WiFi verbinding binnenshuis. Omdat dat voor sommige gebruikers een beperking kan vormen, heeft Google vandaag een ethernet adapter voor de Chromecast online gezet.

Je sluit de adapter aan op de enige poort van de Chromecast. Dat maakt de adapter eigenlijk een aangepaste stroomadapter. De adapter zelf heeft een ingang voor een 10/100 Mbit ethernet verbinding.

De adapter is op dit moment alleen in de US verkrijgbaar. In de Nederlandse Google Store is hij al wel zichtbaar, maar nog niet leverbaar. De Amerikanen bestellen hem voor slechts 15 dollar. De Nederlandse verkoopprijs is op dit moment nog niet bekend.

chromecast_ethernet_adapter2

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer