Adoptiepercentage iOS 8 ligt op 84%

0

Het adoptiepercentage van iOS 8, dat is het aantal iPads, iPhones en iPods dat op deze versie van Apples besturingssysteem draait, is de afgelopen maand marginaal gestegen. Volgens de laatste cijfers draait 84% van mobiele apparaten van Apple op de nieuwste versie van zijn besturingssysteem.

Dat blijkt uit berekeningen van Apple Developer Support.

Begin mei draaide 81% van alle iPads, iPhones en iPods op een  versie van iOS 8. In anderhalve maand tijd is dat aandeel opgelopen tot 84%. Waar de ene versie aan populariteit wint, verliest de ander. In mei had 17% van alle iDevices nog een versie van iOS 7 op zijn apparaat staan. Dat is de afgelopen zes weken gekrompen naar 14%. Het aantal mobiele apparaten dat op een nog oudere versie van het besturingssysteem draait is ongewijzigd gebleven op 2%.

Hoewel steeds meer gebruikers hun tablet of smartphone updaten naar iOS 8, verloopt de adoptie van het nieuwe besturingssysteem een stuk trager dan zijn voorgangers. Sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem zijn er vele klachten online verschenen, onder meer over problemen met de WiFi-verbinding en een batterij die zeer snel leeg liep. Apple bracht daarop verschillende updates uit, maar die riepen veelal nieuwe problemen op. Zo stroomden bij de lancering van iOS 8.3 de fora vol met klachten over de vingerafdrukscanner die niet langer betalingen in de App Store zou autoriseren.

Adoptiepercentage iOS 8 (juni 2015)

iOS 8.4

Dinsdagavond Nederlandse tijd lanceerde Apple de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem: iOS 8.4. Tot op heden zijn er nog geen klachten verschenen over het OS, wat goed nieuws is voor Apple en alle gebruikers. De laatste update brengt onder meer Apple Music naar iDevices en verhelpt het probleem waarbij een iPhone automatisch opnieuw opstart zodra iemand je via een sms’je een specifieke reeks Unicode-tekens opstuurt.

Weten welke andere verbeteringen iOS 8.4 met zich meebrengt? Lees dan het artikel ‘Apple rolt iOS 8.4 wereldwijd uit’.

iOS 9

Later dit jaar, waarschijnlijk in september of oktober, verschijnt er opnieuw een grote update van Apples mobiele besturingssysteem: iOS 9. Begin deze maand toonde Apple voor het eerst wat het nieuwe OS allemaal kan. Je kunt het nog eens rustig op je gemak nalezen in het artikel ‘Dit is er nieuw aan iOS 9’.

Wil je alle ontwikkelingen rondom iOS 9 bijhouden? Klik dan op de iOS 9 tag.

Android

Android, de grootste concurrent van iOS, presteert aanzienlijk minder goed dan Apples besturingssysteem. Volgens de laatste cijfers van het Android Developer Dashboard draait bijna één op de acht tablets en smartphones (12,4%) op de allerlaatse versie, Android 5.0 of 5.1 (Lollipop). Vier op de tien toestellen (39,2%) draait op het verouderde KitKat, dat in oktober 2013 werd gelanceerd door Google.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer