Adobe Flash over een week op Honeycomb

1

De Motorola Xoom is alweer een aantal weken te koop in de Verenigde Staten en tot nu heeft hij nog geen ondersteuning voor Adobe Flash. Daar gaat snel verandering in komen, want Adobe heeft aangekondigd dat Flash 10.2 volgende week (18 maart) beschikbaar zal zijn voor Android 3.0. Dat betekent dat wanneer de Xoom in Nederland verkrijgbaar zal zijn, Flash ondersteuning niet langer een probleem is. Wanneer die verkoop begint, is helaas nog niet bekend.

Toen de verkoop in de VS van start ging was de teleurstelling groot dat Flash ondersteuning nog even op zich liet wachten. De nu aangekondigde 10.2 versie zal in eerste instantie als bèta beschikbaar komen. Later volgt de definitieve versie.

adobe - tabletguide.nlEén van de vernieuwingen in Flash 10.2 is de verbeterde verwerking van H.264 video. Dit resulteert in een lagere belasting van de processor en vloeiendere weergave van H.264 video’s. Daarnaast zal de integratie in de browser verbeterd worden, waardoor het afspelen van video binnen de browser een stuk stabieler zal worden. Doordat de browser beter overweg kan met flash, zal het scrollen van pagina’s een stuk vloeiende worden.

De meeste verbeteringen zullen echter gelden voor de 3.0 versie van Android. Telefoonprocessoren zijn een stuk minder krachtig, waardoor op telefoons flash ondersteuning soms nog wat te wensen over kan laten.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer