Wave Launcher: een stukje WebOS op je Android tablet

1

Het WebOS besturingssysteem beschikt over een zogenaamde wave launcher. Dit is een ‘quicklauncher’ die je met een sleepbeweging op je scherm kunt laten verschijnen. Hiermee is het eenvoudig om je meest favoriete applicaties snel te starten. Deze techniek is nu ook beschikbaar binnen het Android besturingssysteem. En dus ook voor jouw Android tablet.

Aangezien Wave Launcher gemaakt is voor gebruik op een Android telefoon is hij momenteel het beste te gebruiken op een tablet met Androidversies 1.x of 2.x. Het is niet duidelijk of de launcher goed functioneert onder Android Honeycomb.

Het gebruik van de wave launcher heeft een aantal voordelen. Allereerst de genoemde snelheid. Ten tweede is de launcher voordurend beschikbaar, dus ook vanuit elke applicatie. Je hoeft dus niet langer terug naar je homescreen om een nieuwe applicatie te starten.

De applicatie beschikt over voldoende instellingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor de beweging waarmee je de launcher wilt laten verschijnen. Uiteraard bepaal je zelf welke applicaties in de launcher beschikbaar zijn.

Wave launcher is voor € 0,72 te downloaden in de Android Market.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

1 reactie

Reageer