KLM geeft Android- en iOS-app grote update

3

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zijn Android- en iOS-applicaties een forse update gegeven. De update vereenvoudigt de applicatie en moet het makkelijker maken om direct een vlucht te boeken en je reis tot vertrek te personaliseren.

De mobiele applicaties van KLM zijn geen onbekenden in de digitale winkels, zeker niet voor de Nederlandse reiziger. Vandaag heeft KLM de Android- en iOS-applicaties geüpdatet naar versie 6.0.0. Wel moet hierbij gezegd worden dat het gaat om de smartphone-varianten. KLM heeft ook een iPad-app, maar of en zo ja wanneer die het nieuwe ontwerp krijgt is nog niet bekend. Wij verwachten dat die update komt, maar KLM wilde hier geen commentaar op geven.

De update

De KLM-apps hadden genoeg mogelijkheden, maar het ontwerp sprak ons niet zo aan. De app oogde ouderwets en het boeken van een vlucht was wat omslachtig. Met de update naar versie 6.0.0. heeft de app (voor zowel Android als iOS) een flinke visuele make-over gekregen en dat pakt goed uit: de app ziet er modern en fris uit. Interessant is dat hij er op Android en iOS hetzelfde uitziet, iets waar wij normaal niet zo blij mee zijn. Bij deze app vinden we het echter niet erg, hij ziet er niet uit als een typische Android- of iOS-app.

 

Het startscherm heeft drie opties: je kan een reis boeken, je geboekte reis bekijken of inloggen met je KLM-account. Bij het boeken van een reis word je netjes door alle stappen heen geloodst en kun je zaken als het aantal passagiers en je stoel selecteren. De prijzen worden direct getoond en na het kiezen van je vliegdata kun je gelijk afrekenen. Binnen vijf minuten is je reis geboekt en dat is fijn. De tweede optie is het bekijken van je geboekte reis. Voer je boekingscode en achternaam in en alle informatie over je vlucht wordt weergeven. Is ‘ie op tijd, op welke stoel zit ik, bij welke gate moet ik zijn, etc. Ook wordt je boarding pass getoond, die je bij het inchecken kan laten scannen.
De derde optie is het inlogmenu, waar je kan kiezen uit je KLM- of Flying Blue-account of je Twitter- of Linkedin-account. Eenmaal ingelogd kun je je eigen gegevens inzien, waaronder je Fyling Blue status.

Door vanaf de linkerrand naar rechts te vegen open je het hamburgermenu met meer mogelijkheden. Zo kun je direct een tweet versturen naar KLM, ze bellen of de actuele reisaanbiedingen bekijken. Niets bijzonders, maar het werkt goed. KLM heeft daar het volgende over te zeggen.

Deze 6.0.0. release focust zich op de belangrijkste functionaliteiten, bijvoorbeeld het boeken van een reis. Dat moet goed gaan. De aankomende maanden gaan we door met het verbeteren van de app en zullen we nieuwe functies toevoegen.

Downloaden

De iOS-app voor iPhone is hier te downloaden en vereist iOS 7 of hoger. De app is 41MB groot. De 91MB grote iPad-app heeft ook iOS 7.0 hoger en is (nog) niet voorzien van het nieuwe ontwerp. Android-gebruikers (4.0 of hoger) kunnen de 30MB grote KLM-app downloaden in de Play Store en alhoewel hij ontworpen is voor smartphones, werkt hij prima op onze tablets. De Android-app heeft ook ondersteuning voor Android Wear en er wordt aan een Apple Watch app gewerkt.TabletGuide heeft bij KLM navraag gedaan of er plannen zijn om een speciale app voor Android-tablets te maken, maar hier wilde het bedrijf niets over uit de doeken doen.

Gebruik jij de KLM-app op je smartphone of tablet? Zo ja, laat je even weten wat je van de update vindt?

Share.

Over de auteur

3 reacties

  1. Nieuwe app ziet er “leuk” uit. Probleem is alleen dat als je cross bookings maakt (en dat doe ik geregeld) het een onoverzichtelijke zooi wordt. In de oude app stonden alle vluchten op chronologische volgorde maar nu staan ze per booking, erg onhandig. En dan ook nog een foto als achtergrond wat het met witte letters niet echt leesbaar maakt.

  2. Ja het is ook wel nodig om je Android- en iOS-applicaties een force update te geven. Op CNN kon je zien hoe gemakkelijk iemand met een laptop simpel de controle kon overnemen van het vliegtuig.

Reageer