Tablet Actie: Nexus 9 (16GB) voor €299

0

De Nexus 9 van HTC en Google is sinds november verkrijgbaar en kreeg een adviesprijs van 399 euro met zich mee. Inmiddels is de tablet enkele tientjes in prijs gedaald, maar MediaMarkt heeft hem deze week in de aanbieding voor slechts 299 euro. Een goede deal, als je het ons vraagt.

In oktober onthulde Google de Nexus 9, die in samenwerking met HTC ontworpen is. Het was de eerste tablet die draaide op Android 5.0 Lollipop en ook de overige specificaties zijn niet mis. Een 8,9″ hogeresolutie scherm, Nvidia Tegra K1 processor, 2GB werkgeheugen en flinke 6700 mAh accu. Het apparaat heeft 16GB of 32GB interne opslagcapaciteit, afhankelijk van welk model je kiest. Let op: er is geen Micro-SD slot aanwezig om het geheugen uit te breiden.

Helaas toonde de Nexus 9 zich in het begin als een tablet met mankementen. Eind november schreef Tabletguide over problemen als een loszittende NFC-chip, indeukende achterkant en licht dat weglekt uit het display. Ook zouden de eerste modellen last hebben gehad van slecht functionerende volumeknoppen en matige speakers. HTC heeft veel van deze klachten erkend en is ermee aan de slag gegaan. De afgelopen maanden hebben we geen klachten meer voorbij zien komen, wat erop duidt dat de bouwkwaliteit verbeterd is.

De Nexus 9 lijkt met zijn nette specificaties, kale versie van Android en prijs van nu slechts 299 euro voor het 16GB-model een goede koop. Geïnteresseerden kunnen maar beter snel toeslaan: de actie van Mediamarkt is alleen deze week geldig en op is op.

De actie-artikelen van TabletGuide worden op onregelmatige basis gepubliceerd naar aanleiding van speciale aanbiedingen waarvan de redactie denkt dat het een goede deal is.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 8.9 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
  • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
  • Gewicht 425 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Reageer