HP introduceert verbeterde HP Pavilion x2

0

Naast de HP Pro Tablet 608 G1 heeft Hewlett-Packard nog een tweede nieuwe tablet gelanceerd: de HP Pavilion x2, een 2-in-1 Windows-convertible. Deze tablet is vanaf juli verkrijgbaar in ons land met een adviesprijs van 299 euro.

Specificaties HP Pavilion x2

We zagen deze convertible al tijdens de technologiebeurs Computex begin deze maand voorbijkomen. Nu zijn echter alle specificaties officieel bekend gemaakt door HP. De vernieuwde HP Pavilion x2 heeft een 10 inch HD IPS-scherm met een kijkhoek van 135 graden. Jammer genoeg is er niets bekend over de resolutie, pixeldichtheid of beeldverhouding. Zijn voorganger had een resolutie van 1280 x 800 pixels en gezien het prijskaartje wijkt HP hier vermoedelijk niet al te veel van af. De tablet draait op een AtomTM quadcore-processor van Intel met onbekende kloksnelheid. Het werkgeheugen bedraagt 2GB, de interne opslagcapaciteit 64GB. Deze is overigens met een microSD-kaart verder uit te breiden, mocht 64GB onvoldoende zijn.

HP vermeldt nergens in zijn persbericht iets over de kwaliteit van camera, behalve dan dat het een HP TrueVision HD Webcam is. Net als de HP Pro Tablet 608 G1 is deze tablet uitgerust met een USB-C poort. Hiermee is de tablet sneller opgeladen en zet je sneller data over van het ene apparaat op deze convertible. Daarnaast heeft de nieuwe Pavilion x2 ook een volwaardige USB 2.0-poort en een micro HDMI-aansluiting voor als je hem op een tv of tweede scherm wilt aansluiten.

HP Pavilion x2

De tablet inclusief de bijgeleverde full-size qwerty-toetsenbord zijn gezamenlijk 16,75 millimeter dik en wegen 1,12 kilo. De tablet zelf weegt 590 gram. Met een scharniermechanisme is het toetsenbord eenvoudig los te koppelen. Tevens bevat het keyboard een grote touchpad. Aan de voorzijde van de tablet zijn twee speakers geïntegreerd met geluidstechnologie van Bang & Olufsen (B&O Play).

De HP Pavilion x2 wordt geleverd met een jaarlicentie voor Microsoft Office 365 Personal inclusief 60 minuten Skype premium per maand en 1 terabyte (TB) Microsoft OneDrive Storage. De tablet draait op Windows 8.1.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe HP Pavilion x2 is vanaf juli in ons land verkrijgbaar voor een adviesprijs van 299 euro. Hij is in drie flitsende kleuren te koop: Blizzward White, Sunset Red en Turbo Silver.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer